back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κίνδυνος αποκλεισμού της Μάντσεστερ Σίτι από το Champions League

Διαβάστε επίσης

H Μάντσεστερ Σίτι σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times κινδυνεύει με αποκλεισμό ενός έτους από το Champions League εξαιτίας οικονομικών παρατυπιών σχετικά με το Financial Fair Play.

Η Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζει από το βράδυ της Κυριακής την κατάκτηση του πρωταθλήματος Αγγλίας, επικρατώντας εκτός έδρας της Μπράιτον με 4-1.

Λίγες ώρες αργότερα τα χαμόγελα πάγωσαν, αφού οι Πολίτες κινδυνεύουν με πιθανή τιμωρία λόγω της έρευνας που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες από UEFA, FIFA, FA για οικονομικές παρατυπίες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κινδυνεύει με ποινή αποκλεισμού ενός έτους από το Champions League. Το συμβούλιο οικονομικού ελέγχου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας συναντήθηκε πριν από δύο εβδομάδες στην Νιόν για να εξετάσει τα δεδομένα και να καταθέσει το φάκελο με τα ευρήματα.

Το κατηγορητήριο θα στηριχθεί στην προηγούμενη έρευνα κατά την οποία η Σίτι έδωσε παραποιημένα νούμερα στην αρμόδια επιτροπή αναφορικά με τα οικονομικά της και ότι το ίδιο συνέβη με ψευδή στοιχεία και στην Αγγλία σχετικά με τις χορηγίες της, ώστε να λάβει την απαιτούμενη αδειοδότηση.

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν αυτή η ποινή θα ισχύσει εφόσον της επιβληθεί από την σεζόν 2019-20 ή την μεθεπόμενη. Το βέβαιο είναι πως οι πρωταθλητές Αγγλίας έχουν το δικαίωμα προσφυγής στο CAS για όποια απόφαση και να ληφθεί.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα