back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αθώοι οι 9 Κούρδοι που είχαν συλληφθεί πριν από την επίσκεψη Ερντογάν

Διαβάστε επίσης

Αθώοι κρίθηκαν με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας οι εννέα Κούρδοι ,οι οποίοι είχαν συλληφθεί για το αδίκημα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση λίγο πριν από την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην χώρα μας τον Δεκέμβριο του 2017.

Το δικαστήριο αποτιμώντας τα στοιχεία της αποδεικτικής διαδικασίας έκρινε ότι οι 9 κατηγορουμενοι ( μεταξύ των οποίων βρίσκονται και 3 νεαρά παιδιά) πρέπει να κηρυχθούν αθώοι για το αδίκημα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, της διακεκριμένης οπλοκατοχής και της κατοχής εκρηκτικών υλών, δηλαδή από όλες τις κακουργηματικές κατηγορίες.

Έξι από τους εννέα, κηρύχθηκαν ωστόσο ένοχοι για το αδίκημα της απλής οπλοκατοχής, της κατοχής κροτίδων και της πλαστογραφίας. Η συνολική ποινή που τους επιβλήθηκε ήταν φυλάκιση 2 ετών και χρηματική ποινή 900 ευρώ στον καθένα με ανασττολή.

Υπερδιογκωμένη χαρακτήρισαν οι συνήγοροι υπεράσπισης την κατηγορία που απαγγέλθηκε στους 9, υποστηρίζοντας ότι εξαρχής τα ευρήματα ήταν πενιχρά και συνεπώς απαλλακτικά για τους εντολείς τους. «Το δικαστήριο στην απόφαση του μέτρησε τα πραγματικά περιστατικά και εξέδωσε μία δίκαιη απόφαση» καταλήγουν. Υπενθυμίζεται ότι στην πρόταση της και η εισαγγελέας είχε ανοίξει το δρόμο για την απαλλαγή ων κατηγορουμένων για το αδίκημα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.

Μίνα Μουστάκα

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα