back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

 

Παράταση έως τις 7 Οκτωβρίου για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων προς την εφορεία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Μέχρι σήμερα στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις προς την εφορεία έχουν υπαχθεί 510.000 οφειλέτες, για χρέη 4 δις ευρώ – ξεπερνούν τις 370.000 οι αιτήσεις για τη ρύθμιση προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Με τρία στα τέσσερα αστέρια αξιολογήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο σχεδιασμός προγράμματος του δήμου Αθηναίων για την υποστήριξη και φροντίδα χρόνιων πασχόντων και ηλικιωμένων ατόμων. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία των Δημοτικών Ιατρείων και την Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία.

Δέσμη έξι μέτρων για το μεταναστευτικό αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με φόντο τα χθεσινά δραματικά γεγονότα στη Μόρια. Αφορούν την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων ιδίως με αύξηση των περιπολιών στη θάλασσα, την κατασκευή κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων για όσους παράνομα εισήλθαν στη χώρα και δεν δικαιούνται άσυλο ή η αίτησή τους απορρίπτεται, την αύξηση των επιστροφών σε 10.000 μέχρι το τέλος του 2020, την κατάρτιση λίστας “ασφαλούς χώρας”, ώστε να επιστρέφονται αμέσως σε αυτή όσοι εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα, τη διεθνοποίηση του προβλήματος και τη συνέχιση της αποσυμφόρησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με μεταφορά στην ενδοχώρα.

…Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με την εφαρμογή και της νέας νομοθεσίας για το άσυλο, θα υπάρξει αποσυμφόρηση των νησιών μέσα στο επόμενο δίμηνο, με τη δημιουργία 56.000 θέσεων για πρόσφυγες και μετανάστες, με χρηματοδότηση της ΕΕ, αλλά και μέσω του προγράμματος “ΗΛΙΟΣ”.

…  “Βολές κατά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνει ότι “επιβεβαιώνεται ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει σχέδιο για την μεταναστευτική πολιτική, αλλά με τους χειρισμούς της έχει οδηγήσει την κατάσταση εκτός ελέγχου”. Τραγικά χαρακτηρίζει η Κομισιόν τα γεγονότα της Μόριας, δηλώνοντας ετοιμότητα για περαιτέρω υποστήριξη των ελληνικών Αρχών. “Η αύξηση των επιστροφών στην Τουρκία είναι “ένα κλειδί” προκειμένου να ανακτηθεί εν μέρει ο έλεγχος της κατάστασης στα ελληνικά νησιά”, δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ.

…Στο μεταξύ, άλλοι 200 αιτούντες άσυλο αναχωρούν σήμερα από τη Μόρια για Πειραιά, και άλλοι 400 την ερχόμενη Κυριακή.

Μέτρα για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου που πλήττονται από την κατάρρευση της Thomas Cook: με ΠΝΠ, απαλλάσσονται από την υποχρέωση απόδοσης του φόρου διαμονής, ενώ αναστέλλεται υπό προϋποθέσεις η καταβολή ΦΠΑ μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2020.

Καταργούνται με ΠΝΠ οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ, που, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κόστισαν στη ΔΕΗ πάνω από 600 εκ. ευρώ την τελευταία τριετία.

Tη συμμετοχή τους στη γενική απεργία της 2ας Οκτωβρίου κατά του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης, ανακοίνωσαν οι τραπεζοϋπάλληλοι και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Όσον αφορά τα ΜΜΜ, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τραίνα, ο Προαστιακός και ο ΗΣΑΠ. Από τις 9:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

Έξι μήνες μετά την προσωρινή του κράτηση αποφυλακίζεται με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών της Αθήνας ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην αποκαλούμενη υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

Τη διαχείριση της έκτασης “Κονίστρα” στα Άνω Πετράλωνα, θα αποφασίσει το σημερινό δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, προκειμένου η περιοχή των 8 στρεμμάτων να συνεχίσει να λειτουργεί ως Πάρκο για τους κατοίκους. Έως σήμερα τη διαχείριση έχει το σωματείο “Εθνικό Συμβούλιο Ελληνίδων”, ενώ σε ότι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς, εκκρεμεί απόφαση του ΣτΕ.

Εκατόν τρία κιβώτια, με περισσότερο από ένα τόνο κάνναβη, εντόπισαν εκπαιδευμένοι σκύλοι και βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος σε σπηλιά στη νησίδα Πιπέρι, ανοιχτά της Αλοννήσου.

Διεθνή

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, αρνήθηκε σήμερα ότι είχε αγγίξει με ανάρμοστο τρόπο μια δημοσιογράφο πριν από 20 χρόνια.

Πολιτισμός

Τα αγαπημένα σε μικρούς και μεγάλους Playmobil πρωταγωνιστούν στην έκθεση “Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση σε διοράματα Playmobil”, στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Η επιμελήτρια της έκθεσης, Νατάσσα Καστρίτη, μίλησε στην Βίκυ Παπαστεφάνου…

Καιρός

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 30 βαθμοί Κελσίου – 27 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα