back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επιδρομή του Ρουβίκωνα με μπογιές στο σπίτι του αμερικανού πρέσβη – Πάιατ: Αυτός ο τύπος χουλιγκανισμού κάνει κακό στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

«Έχουμε πολλά χρώματα στην Πρεσβεία και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να ξαναβάψουμε τον τοίχο. Αυτός, όμως, ο τύπος χουλιγκανισμού κάνει κακό στην Αθήνα σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της, ως έναν προορισμό για τουρισμό και για επενδύσεις».

«Είμαι ευγνώμων που όλα δείχνουν ότι η Ελληνική Αστυνομία σκοπεύει γρήγορα να λύσει το θέμα», τόνισε ο Τζέφρι Πάιατ μιλώντας στο περιθώριο του 7ου συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Σχολή Ικάρων.

O Ρουβίκωνας ανέλαβε το πρωί της Τετάρτης την ευθύνη για την επίθεση στις 4:00 τα ξημερώματα στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ.

Ομάδα ατόμων προσέγγισε τον χώρο της οικίας του Τζέφρι Πάιατ η οποία βρίσκεται πλησίον της αμερικανικής πρεσβείας με στόχο να πετάξει μπογιές καθώς και ένα καπνογόνο.  Οι άγνωστοι επέβαιναν σε δίκυκλα και στην συνέχεια έσπευσαν να εξαφανιστούν.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν γίνει ήδη προσαγωγές εννέα ατόμων.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε ο Ρουβίκωνας χαρακτηρίζοντάς την ως πράξη αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα.

Τζ. Πάιατ: Παιδαριώδης βανδαλισμός

Ο αμερικανός πρέσβης με ανάρτησή του στο twitter σημειώνει ότι η καταστροφή ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία.

“Ξύπνησα από παιδαριώδη βανδαλισμό σήμερα το πρωί έξω από την κατοικία και θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με τις ελληνικές αρχές για την τιμωρία των δραστών σύμφωνα με τον νόμο. Η καταστροφή ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία”

Υπ. Εξωτερικών: Απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια

Με τον πιο έντονο τρόπο καταδικάζει το υπουργείο Εξωτερικών το σημερινό περιστατικό βανδαλισμού στην κατοικία του Αμερικανού πρέσβη.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση “πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια, η οποία ωστόσο δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας. Μια συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αρχές κι αξίες, προς όφελος και των δύο λαών μας”
“Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη” καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

“Καταδικάζουμε με τον εντονότερο τρόπο το σημερινό περιστατικό βανδαλισμού στην κατοικία του Πρέσβυ της φίλης χώρας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια, η οποία ωστόσο δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας. Μια συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αρχές κι αξίες, προς όφελος και των δύο λαών μας.

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη”.

Ο. Γεροβασίλη:  Καμία ανοχή στην ανομία

«Καμία ανοχή στην ανομία δεν υπάρχει» με βάση τα στοιχεία και η Ν.Δ. θα πρέπει να εξηγήσει τι εννοεί, υποστήριξε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στην ΕΡΤ. Υπενθύμισε ότι έχουν γίνει σοβαρές και μεγάλες επιχειρήσεις της Αστυνομίας στα Εξάρχεια για την πάταξη της εγκληματικότητας και κατηγόρησε τη ΝΔ πως όποτε χάνει τα επιχειρήματα της, την επόμενη στιγμή αρχίζει το αφήγημα περί ανομίας και εμφανίζει την ατζέντα νόμος και τάξη.

Γ. Κουμουτσάκος: Παγκόσμιο ρεκόρ βανδαλισμών σε πρεσβείες

Για αναποτελεσματικότητα κατηγόρησε τη κυβέρνηση ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, καταδικάζοντας την σημερινή επίθεση βανδαλισμού στην κατοικία του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, ενώ τόνισε ότι τέτοια φαινόμενα αμαυρώνουν τη διεθνή εικόνα της χώρας.

«Τον Μάρτιο κατέθεσα κοινοβουλευτική ερώτηση διότι οι βανδαλισμοί και οι επιθέσεις εναντίον πρεσβειών και πρεσβευτικών κατοικιών έχουν γίνει φαινόμενο και είναι παγκόσμιο ρεκόρ. Δυστυχώς, στην Ελλάδα, από το 2015 έως σήμερα, έχουν γίνει 30 τέτοιες επιθέσεις», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε: «Καλέσαμε τότε την κυβέρνηση να κάνει ότι απαιτείται, προκειμένου να μην επαναληφθούν αυτά τα φαινόμενα που αμαυρώνουν τη διεθνή εικόνα της χώρας. Η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να απαντήσει. Η αναποτελεσματικότητα της οδηγεί στο να αναπαράγεται ένα φαινόμενο που είναι βλαπτικό για τη διεθνή εικόνα της χώρας και αυτό πρέπει να σταματήσει άμεσα».

https://twitter.com/GKoumoutsakos/status/1128548187248181249

Στ. Θεοδωράκης: O Πάιτ είναι φίλος της Ελλάδας

Με ανάρτησή του ο επικεφαλής στο “Ποτάμι” Σταύρος Θεοδωράκης καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του πρέσβη και σημειώνει ότι οι υπουργοί  “πρέπει να πάψουν να είναι γραφικοί σχολιαστές”

Τόσο το κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ όσο και η κατοικία του πρέσβη έχουν καταστεί κατ επανάληψη στόχος αναλόγων επιθέσεων.

Η χθεσινή νύκτα ήταν επεισοδιακή καθώς εκτός από το περιστατικό που συνέβη τα ξημερώματα στην κατοικία του πρέσβη, σημειώθηκαν επιθέσεις με μολότοφ εναντίον αστυνομικών στο Πολυτεχνείο, δύο εκρήξεις σε ΑΤΜ ενώ νωρίτερα επίθεση με μολότοφ έγινε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Δ.Πέρρος – Αλ. Βουδούρη – Κ. Παπαβασιλείου – Newsroom Αθήνα 9.84

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα