back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Pint of Science – επιστημονική γνώση, ποτά και bars

Διαβάστε επίσης

Θα τα πιούμε επιστημονικά και φέτος σε 5 μπαράκια του κέντρου της Αθήνας

Το πρωτοποριακό φεστιβάλ Pint of Science, πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα. Από τις 20 έως 22 Μαΐου 2019 νέοι και καταξιωμένοι ερευνητές από όλα τα επιστημονικά πεδία, θα δώσουν σύντομες ομιλίες σε κεντρικά bars της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης, Κρήτης, Σερίφου και Βόλου.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε 25 άλλες χώρες και περισσότερες από 400 πόλεις ανά τον κόσμο.

«Πέρσι ήμασταν επιφυλακτικοί όσον αφορά στην ανταπόκριση του ελληνικού κοινού αλλά ο κόσμος το αγκάλιασε με τόση θέρμη και έτσι φέτος το Pint of Science, θα ταξιδέψει για πρώτη φορά στη Σέριφο, το Βόλο και το Ηράκλειο», λέει στον Αθήνα 9.84, η Ελένη Γραμματικοπούλου μέλος της ομάδας διοργάνωσης.

«Το φεστιβάλ Pint of Science έχει ως στόχο να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στους επιστήμονες και στο ευρύ κοινό με έναν ευχάριστο τρόπο σπάζοντας τα στερεότυπα και να ενισχύσει την εξωστρέφεια της επιστήμης. Να μιλήσουμε στη γλώσσα των νέων για
να διαδοθεί το πάθος για τη γνώση και την επιστημονική έρευνα» αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Γραμματικοπούλου.

Τα Αθηναϊκά μπαράκια

Τα bars που θα φιλοξενήσουν το Pint of Science στην Αθήνα είναι το MoMix (Κεραμεικός), το TAF (Μοναστηράκι), το Meerkat Cocktail Safari (Κουκάκι), το Rabbithole (Λέκκα) και το Lazy Bulldog (Γκάζι).

Η θεματολογία

Το Pint of Science απευθύνεται σε κοινό κάθε ηλικίας, και καλύπτει μια σειρά από επίκαιρα επιστημονικά θέματα επιλεγμένα από τις πιο «καυτές» θεματικές της επιστήμης που προβληματίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο.

Η θεματολογία είναι χωρισμένη σε 6 ενότητες: Beautiful Mind (νευροεπιστήμες, ψυχιατρική και ψυχολογία), Atoms to Galaxies (φυσική, χημεία, μαθηματικά), Our Body (ανθρώπινη βιολογία, υγεία, και ιατρική), Planet Earth (περιβαλλοντικές επιστήμες, ζωολογία, φυτικές επιστήμες), Τech Me Out (τεχνολογία, μηχανική, και ηλεκτρονικοί υπολογιστές), Our Society (κοινωνιολογία, νομική, ιστορία και πολιτικές επιστήμες).

Stand up Science

Τις επιστημονικές ομιλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα πλαισιώσουν με το γνωστό «ανατρεπτικό» τους ύφος οι Science Reactors και θα χαρίσουν άφθονο γέλιο με τις μοναδικές και απολαυστικές Stand up Science παρεμβολές τους.

 Pint of Science

Οι επιστήμονες ομιλητές

Συμμετέχουν μεταξύ άλλων, οι επιστήμονες: Μανόλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης («Γονίδια και γενομική: από το DNA στη βιώσιμη ανάπτυξη»), ο καθηγητής στο ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας («Cannabis Sativa Var Indica: Ασθένεια, ανακούφιση ή θεραπεία;»), ο αρχαιολόγος Γιώργος Κουτσουφλάκης («Οut of the blue. Αρχαιολογικά ναυάγια στο αρχιπέλαγος των Φούρνων») και ο Όμηρος Παπασπηλιόπουλος, καθηγητής Στατιστικής στη Βαρκελώνη («Αγορεύοντας στο Twitter»). Συμμετέχουν, επίσης, ο ερευνητής του «Δημόκριτου» Γιώργος Γιαννακόπουλος, η ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Παστέρ Ρεβέκκα Μάτσα και πολλοί άλλοι.

Το πρόγραμμα

ProgramΑ4blue(1)

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα