back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Σχολεία Ανοιχτά στην προστασία του Κλίματος και στην Εξοικονόμηση της Ενέργειας, Αθήνα – Βερολίνο»

Διαβάστε επίσης

Ο δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «Σχολεία Ανοιχτά στην προστασία του Κλίματος και στην Εξοικονόμηση της Ενέργειας, Αθήνα – Βερολίνο», διοργανώνει δύο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις σήμερα Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019  στο Μηχανουργείο (Δ12) στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Σήμερα Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, από τις 6 και τέταρτο το απόγευμα μέχρι τις 8 και μισή θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Μηχανουργείο (Πειραιώς 100).  Θα γίνει συνοπτική παρουσίαση της υλοποίησης του προγράμματος με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και ανοικτή συζήτηση  από μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς, για τις εμπειρίες συμμετοχής τους στο έργο. Θα ακολουθήσει παρουσίαση των επιστημονικών οργάνων μέτρησης που χρησιμοποιήθηκαν και περιήγηση στις δημιουργίες των συμμετεχόντων σχολείων (πόστερς, αφίσες, videoς, κατασκευές και κόμικς).

Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, στις 09.00, οι μαθητές/τριες συμμετέχουν σε συμβολική πορεία για το κλίμα στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου με κατάληξη στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων όπου θα τους υποδεχθεί ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας (εκκίνηση από το άγαλμα της Μελίνας Μερκούρη, απέναντι από τους στύλους του Ολυμπίου Διός). Ακολουθεί η τελετή βράβευσης των συμμετεχόντων σχολείων στο πρόγραμμα και η περιήγηση των μαθητών στην έκθεση των έργων τους.

«Σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο τα παιδιά και γενικά οι νέοι άνθρωποι είναι εκείνα που δίνουν τον τόνο στη διεκδίκηση του δικαιώματος για μία καλύτερη ζωή» δήλωσε η αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων για το Παιδί Μαρία Ηλιοπούλου, σημειώνοντας ότι «η συζήτηση για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι επείγον να μπει στα σχολεία, αφού ουσιαστικά μιλάμε για το μέλλον που θα αφήσουμε στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας».

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί η υλοποίηση του προγράμματος, με ξενάγηση στα εικαστικά προϊόντα των συμμετεχόντων σχολείων, που προέκυψαν από την καμπάνια μαθητικής δημιουργίας για το κλίμα.

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν και τα όργανα μέτρησης της εκπαιδευτικής βαλίτσας του προγράμματος

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα