back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αγωνία των καρκινοπαθών για την εξέταση Pet CT

Διαβάστε επίσης

Αγωνία και ταλαιπωρία για τους καρκινοπαθείς που χρειάζεται να υποβληθούν στην εξέταση Pet CT καθώς μία νέα απόφαση του ΕΟΠΥΥ ορίζει ότι οι ιδιωτικές κλινικές θα υποβάλλονται σε υποχρεωτικές εκπτώσεις για το ραδιοφάρμακο που απαιτείται για τη διενέργεια της εξέτασης.

Οι κλινικάρχες ωστόσο, δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να το χορηγούν στους ασθενείς, οι οποίοι θα πρέπει στο εξής να το προμηθεύονται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έχει δηλώσει ότι θα βρεθεί λύση προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι καρκινοπαθείς και έχει καλέσει σε διάλογο τους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών.

Ειδικότερα, οι Πρόεδροι των πέντε μεγάλων Ομίλων Υγείας που παραβρέθηκαν σε έκτακτη σύσκεψη με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Βασίλη Πλαγιανάκο, ζήτησαν να αρθούν άμεσα τα ποσά που προκύπτουν από υποχρεωτικές εκπτώσεις (clawback) για τα έτη 2018 και 2019 για το ραδιοφάρμακο που απαιτείται στην εξέταση Pet ct , καθώς οι ίδιοι το αγοράζουν με δικά τους χρήματα χωρίς ποσοστό κέρδους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς για να μην τρέχουν μόνοι στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν την εξέταση PET CT.

Αν και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ δεσμεύθηκε για εξεύρεση λύσης με την καλυψη όλων των εξόδων από τον ΕΟΠΥΥ, οι εκπρόσωποι του κλάδου εμφανίστηκαν ανυποχώρητοι.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού ζήτησε παράταση χρόνου μέχρι τις 30 Ιουνίου για τη διευθέτηση της κατάστασης, αλλά η πρόταση του δεν έγινε αποδεκτή με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει από σήμερα να προμηθευθούν το ραδιοφάρμακο από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ πριν την διενέργεια της εξέτασης σε ιδιωτική κλινική.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μπροστά στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, έχει καλέσει σε διάλογο τους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα