back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εφορία: Αυξάνεται με τροπολογία το ακατάσχετο όριο τραπεζικών λογαριασμών για τους συνεπείς οφειλέτες

Διαβάστε επίσης

Οφειλέτες προς την εφορία, οι οποίοι θα είναι συνεπείς σε ρύθμιση εξόφλησης ληξιπρόθεσμων χρεών στην οποία θα υπαχθούν (π.χ. ρύθμιση 120 δόσεων, πάγια ρύθμιση 12 δόσεων, εξωδικαστικός συμβιβασμός κλπ) αλλά και στις τρέχουσες φορολογικές τους υποχρεώσεις, θα τυγχάνουν αύξησης στο ύψος του ακατάσχετου τραπεζικού τους λογαριασμού που σήμερα είναι στα 1.250 ευρώ ή θα τυγχάνουν μερικής αύξησης του δεσμευμένου τραπεζικού τους λογαριασμού.

Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατέθεσαν δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για τις 120 δόσεις σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Η άρση του δεσμευμένου τραπεζικού λογαριασμού η αύξηση του ύψους του ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού θα γίνεται με αυτοματοποιημένη μέθοδο και ηλεκτρονικά και σε ύψος ανάλογο με το ποσό που καταβάλουν οι οφειλέτες, για την εξόφληση των χρεών.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, πρόκειται για ένα μέτρο που στόχο έχει την ανακούφιση χρεωμένων πολιτών μετά από μια εποχή δημοσιονομικής πίεσης καθώς με το μέτρο αυτό παρέχεται ένα πρόσθετο κίνητρο σε οφειλέτες να υπαχθούν σε κάποια ρύθμιση εξυπηρέτησής του χρέους και να είναι συνεπείς με αυτή.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα