back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φ. Γεννηματά: Ενωμένοι να πάμε την Ελλάδα μπροστά

Διαβάστε επίσης

«Το ΠΑΣΟΚ έχει αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα έργου και προσφοράς. Χτίζοντας γέφυρες που ένωσαν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Γέφυρες ανάπτυξης, προόδου και ευημερίας. Αυτός είναι και σήμερα ο δρόμος που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής».

Αυτό τόνισε από το Ρίο η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Αχαΐα όπου τη συνοδεύει ο Γιώργος Παπανδρέου. «Όχι στο νέο διχασμό, όχι σε νέες περιπέτειες. Ενωμένοι οι Έλληνες για να πάμε την Ελλάδα μπροστά, ξανά μαζί ψηλά» δήλωσε η κ. Γεννηματά.

«Είμαστε η Παράταξη που έκανε έργο με πράξεις, όχι με ψεύτικα λόγια, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου. Νωρίτερα, Φώφη Γεννηματά και Γιώργος Παπανδρέου επισκέφθηκαν το Αίγιο, καθώς και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπου και συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιο, Απόστολο Κατσιφάρα, εκφράζοντας τη στήριξη τους στο πρόσωπο του γιατί με την δουλειά του, το έργο του έχει αποδείξει ότι νοιάζεται για τον τόπο του, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά προσθέτοντας: Τέτοιους Περιφερειάρχες θέλουμε, αυτούς στηρίζει το Κίνημα Αλλαγής». Επιπλέον, υπογράμμισε ότι το ΚΙΝΑΛ, θέλει την Αυτοδιοίκηση πρωταγωνιστή, στην προσπάθεια της χώρας να βγει από την κρίση, θέλουμε την αυτοδιοίκηση δίπλα σε κάθε ελληνική οικογένεια, δίπλα σε κάθε ελληνική επιχείρηση που παλεύει», τόνισε με νόημα η Φώφη Γεννηματά.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε ότι «Ο θεσμός της Περιφέρειας, είναι ένα πραγματικά αποκεντρωμένο κύτταρο της Δημοκρατίας μας, με μεγάλη σημασία και ουσία. Αυτό στηρίζουμε και εδώ, στη Δυτική Ελλάδα, όπου έχουμε έναν Περιφερειάρχη που έχει κάνει ένα έργο τίμιο και ουσιαστικό, γι’ αυτό τον στηρίζουμε για τη δουλειά που έχει να κάνει και αύριο, μετά τις εκλογές».

Συνεχίζοντας την προεκλογική περιοδεία της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μεταβαίνει στην Ήπειρο όπου απόψε στις 20:00 θα μιλήσει στα Γιάννενα.

ΚΙΝΑΛ και δημοσκοπήσεις

Την αισιοδοξία τους ότι το ΚΙΝΑΛ θα είναι η έκπληξη των εκλογών, το βράδυ της 26ης Μαΐου, εκφράζουν την ίδια ώρα οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη. Απαντώντας σε ερώτηση για τα δημοκοπικά ευρήματα των τελευταίων ημερών τα οποία δίνουν ένα ποσοστό το οποίο παραμένει στην περιοχή του 6%, το επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη απαντά εστιάζοντας σε δυο σημεία 1ον) ότι υπάρχουν πολλοί που θα ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής και δεν το έχουν εκφράσει δημοκοπικά. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι κεντροαριστερά έχει να κερδίσει μόνο με την άνοδο του ΚΙΝΑΛ και 2ον) ότι οι πραγματικές δημοσκοπήσεις είναι οι συγκεντρώσεις του Κινήματος Αλλαγής οι οποίες, σύμφωνα με το επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη, είναι γεμάτες παλμό , με πολύ κόσμο, θυμίζουν κάτι από τα παλιά και συσπειρώνουν. Το επικοινωνιακό επιτελείο μάλιστα παραπέμπει και στη χθεσινοβραδινή ομιλία της κ. Γεννηματά στην Αχαΐα όπου το «παρών» έδωσε και ο Γιώργος Παπανδρέου καταδεικνύοντας την ενότητα εντός του Κινήματος στο δρόμο προς την κάλπη της 26ης Μαΐου. Αναφέρουν μάλιστα με εμφατικό τρόπο ότι πρώην αρχηγοί του κόμματος συνενώνουν τις δυνάμεις τους και στο πλαίσιο αυτό εκτός από τον Γιώργο Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα μιλήσει σε εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής, στο Περιστέρι την προσεχή Δευτέρα.

Να σταματήσει η ανοχή στη βία

Να σταματήσει η ανοχή στη βία, να ληφθούν αυστηρά μέτρα ώστε να μην νιώθει ανοχύρωτη η ελληνική κοινωνία, δηλώνουν οι πηγές της Χαριλάου Τρικούπη με αφορμή τα επεισόδια σε προεκλογικές συγκεντρώσεις της ΝΔ. Ασκούν κριτική στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να παρεμποδίζεται η προεκλογική καμπάνια των κομμάτων. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη διεξαγωγής της και πρέπει να την αναλάβει, προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα