back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο άστατος καιρός υποχωρεί – Έρχεται «θερμή» εισβολή από το σαββατοκύριακο

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται και την Παρασκευή ο άστατος καιρός σε όλη τη χώρα, ωστόσο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, το σαββατοκύριακο θα υπάρξει βελτίωση και θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες.

Συγκεκριμένα, γι αύριο Παρασκευή 17 Μαΐου, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που μέχρι το απόγευμα πιθανόν στα ηπειρωτικά να είναι τοπικά ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο νότιο Αιγαίο, με τοπικές βροχές τις απογευματινές ώρες στη δυτική Κρήτη.

Η ορατότητα το πρωί και το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από το απόγευμα σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Βροχές σε όλη τη χώρα

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo, ειδικότερα γι αύριο από τις πρώτες ώρες της ημέρας και μέχρι το ξημέρωμα προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο και στην Κεντρική Μακεδονία.

Στη συνέχεια, και κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους στα ηπειρωτικά, στα ορεινά κυρίως τμήματα της Κρήτης και πιθανόν στις Κυκλάδες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζόπτωση.

Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η εκτιμώμενη κατανομή των βροχοπτώσεων τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής 17/05.

χάρτης meteo

Αναλυτικότερα οι προβλέψεις της ΕΜΥ για την Παρασκευή

Στην Αττική, λίγη συννεφιά που θα αυξηθεί και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Ωστόσο, το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού προβλέπεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά, σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση. η θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογος θα είναι ο καιρός και στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη. Συγκεκριμένα, στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στη Θράκη. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στη Δυτική Μακεδονία. Βελτίωση από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και σταδιακά από το απόγευμα στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 12 εως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν έως το μεσημέρι στο Ιόνιο, κυρίως στα νότια και στη δυτική Πελοπόννησο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Βελτίωση το βράδυ.
Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και βαθμιαία από τα βόρεια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στην Πελοπόννησο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Βελτίωση από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη λίγες νεφώσεις που γρήγορα και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα νότια θα αυξηθούν και από το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. η θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο υδράργυρος ανεβαίνει το σαββατοκύριακο

«Θερμή εισβολή» από το σαββατοκύριακο και έως την Τρίτη προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook «θα έχουμε θερμή εισβολή τις επόμενες ημέρες, από το Σαββατοκύριακο έως και την Τρίτη, η οποία θα ανεβάσει το υδράργυρο στα πεδινά ηπειρωτικά και την Κρήτη τα μεσημέρια στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου! Στα ορεινά, στις παράκτιες περιοχές και στα νησιά η θερμοκρασία θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη! Από την Τρίτη στα δυτικά και βόρεια η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ενώ μικρή σταδιακή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία από την Τετάρτη και στην υπόλοιπη χώρα!»

 

Σύμφωνα, με την ΕΜΥ, το Σάββατο 18 Μαΐου, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά και τα βόρεια. Υπάρχει ωστόσο, πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή 19 Μαΐου, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης, κυρίως στα νότια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στο ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Την Δευτέρα, 20 Μαΐου, προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Στα βορειοδυτικά υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Τη νύχτα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Την Τρίτη 21 Μαΐου, το σκηνικό του καιρού παραμένει το ίδιο, με μεταφορά σκόνης στα ανατολικά. Οι άνεμοι στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά.

Τέλος, την Τετάρτη 22 Μαΐου, προβλέπεται συννεφιά σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα