back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ολοκλήρωση της περιοδείας των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ σε Ήπειρο και Λευκάδα

Διαβάστε επίσης

Με επικεφαλής μουσικούς και τον τεράστιο δράκο της Πίνδου, που χόρεψε στο ήχο κλαρίνων και κρουστών, πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική πορεία κατά των εξορύξεων, οργανωμένη απο τις πρωτοβουλίες και κινήσεις από όλη την Ελλάδα, στα Γιάννενα.

Πάνω από δύο χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν, ενώ συμμετείχαν και οι τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές μας, η Μαρία Πετεινάκη (συν-επικεφαλής της καμπάνιας των Ευρωεκλογών) μαζί με τον Δημήτρη Πασχάλη και τον Ρήγα Τσιακίρη, στις ευφάνταστες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, μαζί με εκλεγμένους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης που αρνούνται την παράδοση των περιοχών τους στα νύχια των πετρελαϊκών κολοσσών.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν την Κυριακή το πρωί με «ποδηλατάδα για τη Λευκάδα», που οργάνωσε η τοπική «Πρωτοβουλία Πολιτών Λευκάδας ενάντια στις εξορύξεις», μαζί με μαθητές και τις οικογένειές τους. Η δράση ολοκληρώθηκε με τον σχηματισμο ενός ακόμη μεγαλύτερου ανθρώπινου NO OIL LEYKAS με τα κορμιά μας (όπως της Κεφαλλονιάς, βλέπε εδώ και εδώ). Η περιοδεία φυσικά περιελάμβανε ταυτόχρονα γρήγορη ξενάγηση στον μαγευτικό κόσμο των προστατευόμενων περιοχών του δικτύου Natura 2000 της Ηπείρου και της σπάνιας ορνιθοπανίδας τους, καθώς και μια πρώτη γνωριμία με τα τοπικά προϊόντα και τις γεύσεις της Ηπείρου, αφήνοντας τις καλύτερες αναμνήσεις και μία γερή θέληση για συνέχιση του αγώνα για την προστασία των αυτονόητων!

Οι «προληπτικές προσαγωγές», οι προπηλακισμοί και οι αποκλεισμοί πρόσβασης στην πόλη της Λευκάδας, οι προσαγωγές των υποψηφίων μας και μελών των κινημάτων στα Γιάννενα φυσικά δεν μπορούν να επισκιάσουν το φως από τις ειρηνικές ενέργειες διαμαρτυρίας, δείχνουν όμως τον πανικό που κυριαρχεί σε όσους φοβούνται την ανοιχτή διαβούλευση για το θέμα των νέων και παλαιών συμβάσεων εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα που παρέδωσαν αλόγιστα στα αρπακτικά της καταστροφής του πλανήτη το μέλλον των παιδιών μας.

Η Μαρία Πετεινάκη δήλωσε: «Το αξέχαστο κρυστάλλινο τυρκουάζ χρώμα των νερών της Λευκάδας και το λαμπερό λευκό της άμμου της, δεν δικαιούμαστε να το διακινδυνέψουμε για κανέναν λόγο. Οφείλουμε αντιθέτως να το ξαναζωντανέψουμε για τις επόμενες γενιές. Είμαι ενθουσιασμένη με την αυξανόμενη συμμετοχή του κόσμου και την αντίσταση των κινημάτων που αγωνίζονται για μια βιώσιμη ευημερία και τους στηρίζουμε ολόψυχα. Αποδεικνύεται όμως ότι η προστασία του περιβάλλοντος, της τροφής και του μέλλοντος του πλανήτη είναι και θέμα προάσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της ελεύθερης έκφρασης και της δημοκρατίας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα