back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παραπέμφθηκε η Μάντσεστερ Σίτι για το Financial Fair Play

Διαβάστε επίσης

Το συμβούλιο οικονομικού ελέγχου της UEFA παραπέμπει τη Μάντσεστερ Σίτι για παραβίαση του Financial Fair Play και ο κίνδυνος αποκλεισμού της από το Champions League είναι πιο ορατός από ποτέ.

Επισημοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, ο φάκελος των Πρωταθλητών Αγγλίας με όλα τα στοιχεία που ενοχοποιούν την ομάδα, για επένδυση που έγινε από τον Σεΐχη Μανσούρ και απέφυγε τον έλεγχο μέσω χορηγίας.

Αυτή η εξέλιξησημαίνει πως το πιθανότερο σενάριο είναι να επιβεβαιωθεί ο αποκλεισμός της Μάντσεστερ Σίτι από το Champions League για μια αγωνιστική περίοδο, από το καλοκαίρι του 2020. Η έρευνα στους “Πολίτες”  ξεκίνησε στις 7 Μαρτίου του 2019 έπειτα από παραβίαση κανονισμών του Financial Fair Play, όπως αναφέρθηκε δημόσια στον Τύπο» ήταν η ανακοίνωση της UEFA.

Η αντίδραση της Σίτι

Οι διοικούντες την Μάντσεστερ παραμένουν αισιόδοξοι για τη δικαίωσή τους και αναφέρουν πως δεν τους προκάλεσε καμία έκπληξη η απόφαση του επικεφαλής της έρευνας για τους κανονισμούς του Financial Fair Play, Άιβς Λετέρμ.

Η Μάντσεστερ Σίτι εξέδωσε άμεσα ανακοίνωση δηλώνοντας απογοητευμένη με την εξέλιξη, αλλά και όχι έκπληκτη εξαιτίας των δημοσιευμάτων που έκαναν την εμφάνισή τους:

“Η Μάντσεστερ Σίτι είναι απογοητευμένη, αλλά όχι έκπληκτη, από την ξαφνική ανακοίνωση της απόφασης του υπεύθυνου της έρευνας, Ιβ Λετέρμ. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι αισιόδοξη ότι θα αθωωθεί όταν η υπόθεση ελεγχθεί από ένα ανεξάρτητο δικαστικό τμήμα. Οι κατηγορίες για οικονομικές παρατυπίες παραμένουν εσφαλμένες , ενώ αγνοούνται αδιαμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία που δόθηκαν στο CFCB. Η απόφαση περιλαμβάνει λάθη και μπερδέματα. Το κλαμπ διαπίστωσε ότι η διαδικασία είναι εντελώς μη ικανοποιητική και εχθρική “.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα