back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πληθώρα τροπολογιών σήμερα στη Βουλή

Διαβάστε επίσης

Πληθώρα τροπολογιών σήμερα στη Βουλή, από υπουργούς και βουλευτές το ΣΥΡΙΖΑ στη σύμβαση του υπουργείου Υγείας που αφορά δωρεά στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Ήδη, έχουν κατατεθεί 8 υπουργικές και 3 βουλευτικές τροπολογίες που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν μείωση του ΕΝΦΙΑ σε ορισμένες κατηγορίες πολιτών και επιτάχυνση της έκδοσης οικοδομικών αδειών στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου, θέμα που τέθηκε επί τάπητος και στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των πυρόπληκτων με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ακόμα, κατατέθηκαν τροπολογίες για σύναψη 24μηνων ατομικών συμβάσεων εργασίας στα νοσοκομεία, τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος στους υπαλλήλους φύλαξης των φυλακών, ενώ παρατείνεται η πιλοτική περίοδος εφαρμογής του μέτρου της ηλεκτρονικής επιτήρησης με «βραχιολάκι».

Τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά κατά τις 12 επίσημες αργίες, αλλά και κατά την ημέρα της εορτής του πολιούχου αγίου, της κάθε πόλης, προβλέπει τροπολογία τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε δεκτή από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό. Επίσης, με την ίδια τροπολογία, θεσμοθετείται περαιτέρω μείωση της συμμετοχής των ασθενών στη φαρμακευτική δαπάνη για τα νεοεισαγόμενα φάρμακα.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα