back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Ασφαλής παράδεισος» για τρομοκράτες η Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Συντηρεί την ένταση με την Αθήνα η Άγκυρα, λίγες μόνο ώρες πριν απο την επικείμενη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών, Ελλάδας – Τουρκίας.

Με αφορμή τη δικαστική απόφαση στη χώρα μας για αθώωση 7 μελών του Eπαναστατικού Λαϊκού Aπελευθερωτικού Κόμματος-Mέτωπου (DHKP-C) το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει την Ελλάδα “ασφαλή παράδεισο” για τρομοκρατικές οργανώσεις.

“Είναι απαράδεκτο ότι σε αντίθεση με τις διεθνείς υποχρεώσεις αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, η Ελλάδα δείχνει συμπάθεια και ανεκτικότητα και δίνει βοήθεια σε τέτοιες οργανώσεις” σημειώνει ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου, Χαμί Ακσόι.

“Παρά το γεγονός ότι η Τουρκία έχει εκδώσει εντάλματα σύλληψης και είχε ζητήσει την έκδοση αυτών των ατόμων, η σημερινή απόφαση για αθώωση τους αποδεικνύει τους λόγους που αυτά τα τρομοκρατικά στοιχεία είναι εγκατεστημένα στην Ελλάδα” τονίζει.

Και καταλήγει σημειώνοντας ότι η εν λόγω οργάνωση “χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Ε.Ε”. “Υπό αυτό το πρίσμα, η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου ξεκάθαρα παρεμποδίζει τις προσπάθειες πάταξης της τρομοκρατίας στην Ευρώπη”.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα