back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σφοδρές αντιδράσεις για τα επεισόδια σε προεκλογικές εκδηλώσεις της ΝΔ

Διαβάστε επίσης

Σφοδρές αντιδράσεις από τη Νέα Δημοκρατία για την επίθεση κουκουλοφόρων και την προσπάθεια παρέμβασης αντιεξουσιαστών σε προεκλογικές εκδηλώσεις του κόμματος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι ταυτόχρονες αυτές επιθέσεις αναρχικών συνιστούν ευθεία επίθεση στη δημοκρατία, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ και προσθέτει: Οτιδήποτε διαταράξει την ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα, θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα.

Στο πρώτο περιστατικό περίπου 20 άτομα, που βγήκαν από το Πάντειο Πανεπιστήμιο επιτέθηκαν με κροτίδες, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα, στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής, επί της λεωφόρου Συγγρού, όπου ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση υποψηφίου του συνδυασμού του Κώστα Μπακογιάννη, για τον Δήμο Αθηναίων. Οι άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και τράπηκαν σε φυγή.

Στην Θεσσαλονίκη ομάδα αντιεξουσιαστών προσπάθησε να πραγματοποιήσει παρέμβαση σε προεκλογική εκδήλωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Έξω από το κινηματοθέατρο «Ολύμπιον» άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο φώναξαν συνθήματα υπέρ του απεργού πείνας, αρχιεκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», Δημήτρη Κουφοντίνα και πέταξαν τρικάκια, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ομιλία του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ.

«Για μένα η ασφάλεια αποτελεί πρώτη προτεραιότητα γιατί είναι προϋπόθεση ελευθερίας. Τριάντα τραμπούκοι δεν πρόκειται να εκβιάζουν την επόμενη κυβέρνηση», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του από την πλατεία της Λάρισας.

«Ούτε φοβόμαστε, ούτε υποχωρούμε. Αντίθετα, οι τραμπουκισμοί, μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο, δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Την απερίφραστη καταδίκη της εξέφρασε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας: «Κανείς και με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να διαταράξει την ομαλή πολιτική διαδικασία στη δημοκρατία μας».

Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη να εξασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα όλων των κομμάτων, δήλωσε εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα ,χθες το  πρωί , επιδρομή αγνώστων έγινε στην κατοικία του αμερικανού πρέσβη Τζ.Πάιατ  ενώ το προηγούμενο βράδυ είχε γίνει επίθεση με μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Newsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα