back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θύελλα αντιδράσεων για τις δηλώσεις Λ. Αυγενάκη

Διαβάστε επίσης

 

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η δήλωση του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, περί ενδεχόμενης νοθείας στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο κ. Αυγενάκης τόνισε: «υπάρχει διάχυτη η πληροφόρηση ότι υπάρχει η διάθεση από ορισμένους που κινούνται στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό δεν θα επιτραπεί». Πρόσθεσε ότι η ΝΔ δεν θα επιτρέψει σε κάποιους να προκαλέσουν σκόπιμα σύγχυση με την εκλογική διαδικασία.

Για «σοβαρό θεσμικό ατόπημα», κάνει λόγο και ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, σημειώνοντας ότι ο κ. Αυγενάκης «τοποθετούμενος με αδιανόητη ευτέλεια και θεσμική ανευθυνότητα διατύπωσε παντελώς ανυπόστατους ισχυρισμούς».

Ο κ. Χαρίτσης εκφράζει την ελπίδα ότι οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν συνολικά τη ΝΔ, ενώ δηλώνει ότι αναμένει από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προβεί σε κατηγορηματική αποδοκιμασία των δηλώσεων του γραμματέα του κόμματός του.

«Η ΝΔ, που εδώ και τρία χρόνια προεξοφλεί δήθεν κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες, έβγαλε σήμερα τον γραμματέα της, κ. Αυγενάκη, να προλειάνει το έδαφος για την κατάρρευση της πολιτικής της απάτης», ήταν η άμεση απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι : «Όχι ότι δεν μας έχει συνηθίσει σε παραληρηματικές δηλώσεις. Αλλά σήμερα ξεπέρασε τον εαυτό του, μιλώντας για δήθεν κίνδυνο αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος. Πέραν του μείζονος θεσμικού ατοπήματος, ο κ. Αυγενάκης κατάφερε να γελοιοποιήσει τη ΝΔ αλλά και να αποκαλύψει το μεγάλο άγχος του αρχηγού της μπροστά στις κάλπες…» .

Αντίδραση και από το ΚΙΝ.ΑΛ.

«Είχαμε αφήσει τις εποχές της βίας και της νοθείας πίσω μας, που ψήφιζαν μέχρι και τα δέντρα, και που η παλιά παράταξη του κ. Αυγενάκη ήταν πρωτεργάτης», είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Εύη Χριστοφιλοπούλου η οποία ήταν καλεσμένη στην ίδια εκπομπή.

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα