back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η εαρινή σύναξη των ακροδεξιών

Διαβάστε επίσης

Πανευρωπαϊκή συνάντηση των ακροδεξιών κομμάτων θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Μιλάνο της Ιταλίας, με πρωτοβουλία της Μαρίν Λε Πεν και του Ματέο Σαλβίνι.

Δώδεκα ευρωπαϊκά ακροδεξιά κόμματα θα συγκεντρωθούν αύριο στο Μιλάνο, μετά από κάλεσμα της επικεφαλής του Εθνικού Συναγερμού της Γαλλίας Μαρίν Λε Πεν και του επικεφαλής της Λίγκας της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι. Την είδηση μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο AFP, μαζί με την λίστα των καλεσμένων.

Μία μόλις εβδομάδα πριν τις κρίσιμες ευρωεκλογές, στο ίδιο τραπέζι θα καθίσουν αύριο οι επικεφαλής ακροδεξιών, ευρωσκεπτικιστικών και ευρωφοβικών κομμάτων όπως ο Γκέερτ Βίλντερς του αντι-Ισλαμικού κόμματος της Ολλανδίας “Partij voor de Vrijheid” (PVV), ο Βαζελίν Μαρέσκι του Βουλγαρικού Volya (“Βούληση” στα ελληνικά), ο Τσέχος Τομίο Οκαμούρα του Κόμματος της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας (SPD) και ο Σλοβάκος Μπόρις Κόλαρ του Sme Rodina (στα ελληνικά: “Είμαστε Οικογένεια”).

Το γερμανικό AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) θα εκπροσωπήσει στην αυριανή συνάντηση ο ευρωβουλευτής Γεργκ Μόιτεν, το αυστριακό FPÖ (Κόμμα Ελευθερίας) ο ευρωβουλευτής Χάραλντ Βιλίμσκι, το Φλαμανδικό Συμφέρον (Vlaams Belang) ο πρώην πρόεδρος Γκέρολφ Άνεμανς, το Λαϊκό Κόμμα της Δανίας ο ευρωβουλευτής Άντρες Βίστισεν, το Συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (Ekre) της Εσθονίας ο αντιπρόεδρός του Τζάακ Μάντισον και, τέλος, το κόμμα Αληθινοί Φλαμανδοί η αντιπρόεδρός του Λάουρα Χουντασαάρι.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγες η Μαρίν Λε Πεν επισκέφθηκε την Σλοβακία και την Εσθονία και είχε συναντήσεις με τις ηγεσίες των τοπικών ακροδεξιών κομμάτων.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα