back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Anadolu: Ελληνική πυραυλάκατος παρενόχλησε τουρκική κορβέτα

Διαβάστε επίσης

Για παρενόχληση ελληνικής πυραυλακάτου σε τουρκική κορβέτα στο «νότιο Αιγαίο» κάνει λόγο το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή σε τηλεγράφημά του, αναρτώντας μάλιστα και βίντεο, που όπως υποστηρίζει προέρχεται από τις κάμερες του τουρκικού πλοίου. Το πρακτορείο αναφέρει ότι πρόκειται για την πυραυλάκατο Κρυσταλλίδης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το τουρκικό πρακτορείο, η πυραυλάκατος του ελληνικού πολεμικού ναυτικού παρενόχλησε την τουρκική κορβέτα Μπουργκάζαντά «σε διεθνή ύδατα στο νότιο Αιγαίο».

«Η ελληνική πυραυλάκατος πλησίασε την τουρκική κορβέτα στα 200 μέτρα από την αριστερή πλευρά, αλλά αναγκάστηκε τελικά να απομακρυνθεί από την περιοχή μετά τις προειδοποιήσεις ότι θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας» σχολιάζει το πρακτορείο.

Τα τουρκικά ΜΜΕ προβάλουν ευρέως την είδηση, που το τουρκικό πρακτορείο έπαιζε πρώτη στο σάιτ του. Πάντως, δεν γνωρίζουμε ούτε την ημερομηνία του βίντεο, ούτε πιστοποιείται εάν το περιστατικό συνέβη όντως στο Αιγαίο.

Η κορβέτα Μπουργκάζαντά συμμετέχει στη ναυτική άσκηση Θαλασσόλυκος 2019 που διεξάγει η Άγκυρα από τις 13 Μαΐου. Τουρκικές πηγές ασφαλείας σημείωναν στο Anadolu ότι «η Τουρκία προχωρά κανονικά με την άσκηση Θαλασσόλυκος, που διεξάγεται παράλληλα σε Μεσόγειο, Αιγαίο και Μαύρη Θάλασσα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα