back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εορτασμός Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Διαβάστε επίσης

Ελεύθερη θα είναι σήμερα Σάββατο, 18 Μαϊου, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και μουσεία του δημοσίου, λόγω του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

«Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης» είναι το θέμα του φετινού εορτασμού

Το μουσείο της Ακρόπολης προσκαλεί τους επισκέπτες του σε ένα πρόγραμμα οικογενειακών δραστηριοτήτων με ελεύθερη είσοδο και εκτεταμένο ωράριο από τις 8 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα.

Ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται από τις 10 το πρωί στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Ξενάγηση και εργαστήρι χάραξης επιγραφών, για άτομα από 9 ετών και άνω, πραγματοποιείται από τις έντεκα παρά τέταρτο το πρωί στο Επιγραφικό Μουσείο.

Η Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος διοργανώνει στις 11 το πρωί ξενάγηση στην περιοδική έκθεση”ξόμπλια. ΠΛΟΥΜΙΔΙΑ & ΣΤΟΛΙΣΜΑΤΑ” με την επιμελήτρια της έκθεσης, Ίρις Κρητικού και παρόντες τους συμμετέχοντες εικαστικούς.

Το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό φιλοξενώντας ομιλία και προβολή ντοκιμαντέρ από τη μη κερδοσκοπική Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος” με θέμα το παραδοσιακό επάγγελμα του σφουγγαρά. Από τις 11.30 το πρωί θα παρουσιαστούν το ταξίδι ενός καλύμνικου σπογγαλιευτικού πλοίου, οι τοπικές παραδόσεις, ο “χορός του μηχανικού”, η νόσος των δυτών, τα είδη, η φυσιολογία και οι χρήσεις των φυσικών σπόγγων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Στο μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς 138, εκτός από τις δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί στις 12 με τον ζωγράφο Στέφανο Ρόκο στην έκθεσή του “Stefanos Rokos. Nick Cave & The Bad Seeds. No More shall we part. 14 Paintings 17 Years Later.

Από τις 6 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα, το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ προσκαλεί το κοινό στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας για μια βιωματική εξερεύνηση εκφράσεων πολιτισμού, με τη σφραγίδα των καλλιτεχνικών του ομάδων.

Ανοιχτό και με ελεύθερη είσοδο θα είναι από τις 8 το βράδυ μέχρι τα μεσάνυχτα το Ίδρυμα Ευγενίδου. Μεταξύ άλλων οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν το νυκτερινό ουρανό με τα τηλεσκόπια της Ελληνικής Ερασιτεχνικής Αστρονομικής Ένωσης.

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσική Ιστορίας παρουσιάζει μια σειρά δράσεων, που σκοπό έχουν να αναδείξουν το Μουσείο όχι μόνο ως μέσο προστασίας της Φύσης, αλλά και ως μέσον ανάδειξης των αξιών, των απαραίτητων για την αρμονική συμβίωση με τη Φύση.

Ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους έχει ετοιμάσει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων στην Πινακοθήκη, τα Μουσεία, το Κέντρο Τεχνών και το Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα