back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Όχι στη βία και την παρενόχληση κατά γυναικών στον χώρο της εργασίας

Διαβάστε επίσης

Στην Ελλάδα μέχρι και έξι στις δέκα εργαζόμενες (ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή) έχουν υποστεί κάποια μορφή παρενόχλησης.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση μεταξύ του 40 – 50% των γυναικών έχουν δεχθεί σεξουαλικές προτάσεις, σωματικά αγγίγματα, λεκτική βία και άλλες μορφές βίας και παρενόχλησης στην εργασία τους.

Είτε έχει συμβεί σε σένα, είτε σε κάποιους που ξέρεις, είτε είναι κάτι ούτε καν έχει περάσει από το μυαλό σου, το πρόβλημα βασανίζει χιλιάδες γυναίκες (και άνδρες) και πρέπει να σπάσουμε τη σιωπή και να πούμε «Αρκετά!». Θέλουμε ο κόσμος της εργασίας να είναι ασφαλής για όλους και όλες μας.
Σήμερα, έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την προστασία όλων μας καθώς συζητείται να ψηφιστεί η πρώτη διεθνής σύμβαση κατά της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία και σου ζητάμε να υπογράψεις την επείγουσα έκκληση στο www.actionaid.gr/potekaipouthena και να πιέσεις την Ελλάδα να τη στηρίξει.

Στις 10–21 Ιουνίου 2019, όλες οι χώρες του κόσμου θα συνεδριάσουν στη Γενεύη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ) του ΟΗΕ, και θα υιοθετήσουν την πρώτη διεθνή σύμβαση που θα είναι δεσμευτική, θα ορίζει τι σημαίνει “βία και παρενόχληση στην εργασία” και θα προστατεύει όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους εργασίας είτε πρόκειται για υπαλλήλους, είτε πρόκειται για εργάτριες, είτε πρόκειται για αγρότισσες, είτε πρόκειται για αδήλωτη εργασία.

Στην ActionAid στεκόμαστε πάντα στο πλευρό των γυναικών στον αγώνα τους για μία πιο δίκαιη ζωή, χωρίς βία και διακρίσεις. Με ευκαιρία αυτή τη σημαντική συνάντηση, λοιπόν, πιέζουμε με συναντήσεις και επιστολές τους εκπρόσωπους της Ελλάδας, τη ΓΣΕΕ, τον ΣΕΒ και το Υπουργείο Εργασίας να υποστηρίξουν τη διεθνή σύμβαση και να στείλουν ξεκάθαρα το μήνυμα ότι η βία και η παρενόχληση στην εργασία είναι απαράδεκτη.

Πρόσθεσε το όνομά σου στην επείγουσα έκκληση και δυνάμωσε τη φωνή μας να ακουστεί όσο πιο δυνατά γίνεται!

Υπογράψτε την έκκληση εδώ.

Βοήθησέ μας να σπάσουμε τη σιωπή και τον κύκλο της βίας και να μην καταλήξει να γίνει η Σύνοδος του ΔΟΕ μια χαμένη ευκαιρία.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα