back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11.00

Διαβάστε επίσης

Ένα ακόμη βήμα προς τη νέα πραγματικότητα κάνει από αύριο η χώρα μας.  

Ελευθερώνονται οι μετακινήσεις εκτός νομού όπως και οι μαζικές μεταφορές με ΚΤΕΛ, τρένα και αεροπλάνα. Για τρένα και λεωφορεία επιτρέπεται η πλήρωση των θέσεων έως 50%.  Στα αεροπλάνα η επιβίβαση θα γίνεται τμηματικά ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Υποχρεωτική για όλους τους τρόπους μετακίνησης, είναι η χρήση μάσκας. 

Επιστροφή  στα σχολεία για τους μαθητές  της πρώτης και δευτέρας Λυκείου, όπως και τους μαθητές Γυμνασίου.  

Επαναλειτουργούν  εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας εντός των καταστημάτων και ισχυρή σύσταση για χρήση της, σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους. 

Από αύριο ανοίγουν ξανά οι βοτανικοί κήποι, τα ζωολογικά πάρκα, ενώ επαναλειτουργούν και οι αρχαιολογικοί χώροι.  

Σε αποκλιμάκωση των μέτρων για τον κορονοϊό στις φυλακές προχωράει από αύριο, Δευτέρα,  το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ειδικότερα η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.   

Το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθούν από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση οι κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, τα οποία ανοίγουν στις 25 Μαΐου. 

Σε 14ημερη καραντίνα θα τεθούν  36 πρόσφυγες και μετανάστες, αφρικανικής και αφγανικής καταγωγής, οι οποίοι έφτασαν με βάρκα  τα ξημερώματα στην παραλία Τσόνια της βορειοανατολικής Λέσβου.   

“Παγκόσμια Ημέρα κατά της Oμοφοβίας σήμερα με την ΠτΔ , Κατερίνα Σακελλαροπούλου να υποστηρίζει σε μήνυμά της το δικαίωμα του καθενός στην ελεύθερη έκφραση, την ασφάλεια, τον αυτοκαθορισμό και την ίση μεταχείριση. Ο ΑΘΗΝΑ 9,84 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας ανοίγει τα μικρόφωνα σε οργανώσεις, συλλογικότητες, ομάδες και πρόσωπα που δίνουν τη μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία όλων. Συζητήσεις και αφιερώματα υπάρχουν σε όλες τις ζώνες του προγράμματος, ενώ κάθε ώρα, αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων, ακούμε και εκπροσώπους των οργανώσεων. Συγκεκριμένα αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων θα ακούσουμε τη Μαρία Cyber Κατσικαδάκου  από το Outview Festival. 

Και ο καιρός  

Γενικά αίθριος στην Αττική, με αραιές νεφώσεις. Θερμοκρασία από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα