back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

 

 

Σύστημα τηλεδιαχείρισης στο δήμο Αθηναίων, που θα ενημερώνει αυτόματα για αιφνίδια προβλήματα στον ηλεκτροφωτισμό της πόλης, προανήγγειλε μέσω του Αθήνα 9.84 ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, Ευγένιος Κολλάτος. Τόνισε ότι είναι προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή η εφαρμογή του, καθώς μέχρι σήμερα η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου δεν γνωρίζει εάν και σε ποια γειτονιά υπάρχει πρόβλημα στον ηλεκτροφωτισμό, εάν δεν γίνει τηλεφωνική καταγγελία στο 1595. Στόχος, η λειτουργία του νέου αυτού συστήματος την επόμενη διετία.

“Αθώος” δήλωσε κατά την έναρξη της κατάθεσής του στην κατάμεστη αίθουσα του Εφετείου Αθηνών ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, κάνοντας λόγο για “πολιτική σκευωρία” και “βρώμικη προπαγάνδα”. Εισερχόμενος στη δικαστική αίθουσα αποδοκιμάστηκε από μέλη του ακροατηρίου. Αντιθέτως, υποστηρικτές του σηκώθηκαν όρθιοι κατά την είσοδό του και τον χειροκρότησαν με θέρμη. Όπως υποστήριξε, για πρώτη φορά δικάζεται ένας αρχηγός πολιτικού κόμματος για πράξεις οπαδού του κόμματός του. Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ανέφερε ότι ο ίδιος είχε καταδικάσει το έγκλημα στο Κερατσίνι από το βήμα της Βουλής. Ισχυρά μέτρα ασφαλείας έξω από το Εφετείο.

… “Η έκβαση της δίκης της Χρυσής Αυγής αποτελεί ορόσημο για την πολιτική ζωή του τόπου, σε μία κρίσιμη περίοδο για την αναζωπύρωση ξενοφοβικών και ρατσιστικών ιδεών με αφορμή το προσφυγικό”, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τραγικό εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα – 55χρονος εργάτης, πατέρας τριών παιδιών, σκοτώθηκε από έκρηξη στις εγκαταστάσεις. Μόλις χθες το Συνδικάτο Μετάλλου είχε καταγγείλει ομαδικό ατύχημα στις ίδιες εγκαταστάσεις, ζητώντας τη λήψη μέτρων για να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές. “Κατεύθυνση του υπουργείου είναι να αποδοθούν αμέσως ευθύνες”, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. Tη θλίψη και την οργή της εξέφρασε η ΓΣΕΕ, τονίζοντας ότι πρόκειται για το δεύτερο δυστύχημα μέσα σε 5 μήνες, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι είχαν προειδοποιήσει εγκαίρως. Η Συνομοσπονδία ζητεί την απόδοση ευθυνών σε όλα τα επίπεδα.

Ιστορική συμφωνία της ΕΕ με την Κίνα για την προστασία προϊόντων με γεωγραφική ένδειξη, ανάμεσά τους και ελληνικά, όπως το ούζο και η φέτα.

Στις 19 Νοεμβρίου η πρεμιέρα εφαρμογής του νέου αντικαπνιστικού νόμου, με την επιβολή προστίμων για τους παραβάτες, σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια.

Χωρίς την παρουσία του Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος παραμένει προσωρινά κρατούμενος, ξεκίνησε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη του και άλλων 22 ατόμων. Κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν πολίτες, στους οποίους υπόσχονταν ότι θα διαγράψουν τα χρέη τους προς το ελληνικό Δημόσιο.

Δεν πραγματοποιούνται από χθες το βράδυ τα δρομολόγια του προαστιακού Λιόσια-Κορωπί-Λιόσια, ενώ υπάρχει αδυναμία εκτέλεσης των δρομολογίων στη γραμμή Λιόσια-Νερατζιώτισσα.

Διεθνή

Στον εμπλουτισμό ουρανίου κατά 5% προχωράει το Ιράν, παραβιάζοντας τη διεθνή συνθήκη που είχε υπογραφεί για περιορισμό του πυρηνικού του οπλοστασίου.

Πολιτισμός

Το βιβλίο “Να τελειώνουμε με τον Εντύ Μπελγκέλ” του Έντουαρ Λουί μεταφέρεται από απόψε στις 9:00, στη σκηνή “Παξινού” του θεάτρου Ρεξ. Βασικός ήρωας, ο Έντυ, ο οποίος είναι ένας ομοφυλόφιλος που μεγαλώνει μέσα στον σκληρό συντηρητισμό της επαρχίας των 90’s. Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανήλικους θεατές. Σκηνοθετεί ο Ηλίας Αδάμ. Κάθε Τετάρτη με Κυριακή, μέχρι τις 17 Νοεμβρίου. Εισιτήριο 13 ευρώ και μειωμένο 10 και 5.

Καιρός

Αραιές νεφώσεις στην Αττική . Άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί, έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Μέγιστη θερμοκρασία 25 βαθμοί Κελσίου – 22 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα