back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη της Φ. Γεννηματά σε περιοχές που επλήγησαν στα Χανιά

Διαβάστε επίσης

Περιοχές που επλήγησαν στα Χανιά από τις έντονες βροχοπτώσεις του προηγούμενου διαστήματος σε Πλατανιά και Γέφυρα Κερίτη επισκέφθηκε σήμερα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, συνοδευόμενη από βουλευτές του κινήματος και υποψήφιους ευρωβουλευτές.

Στις δηλώσεις της η κ.Γεννηματά αναφέρθηκε σε σημαντικές καθυστερήσεις εκφράζοντας την βούληση για άσκηση πίεσης προς την κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων. Ανέφερε ειδικότερα: Πριν απ’ όλα, να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες για τα σπίτια και την αγροτική παραγωγή, που καρκινοβατούν επειδή η κυβέρνηση δεν εμπιστεύεται την Αυτοδιοίκηση, αλλά να βγουν και οι αποφάσεις χρηματοδότησης των Δήμων και της Περιφέρειας που και αυτές καθυστερούν αδικαιολόγητα.

Παράλληλα, προανήγγειλε την ανάληψη και νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας για να αντιμετωπιστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, έτσι ώστε να προχωρήσουν και οι μελέτες και η υλοποίηση των αναγκαίων μέτρων από τους δήμους και από την Περιφέρεια. Η Φώφη Γεννηματά στάθηκε σε μια σημαντική -όπως τη χαρακτήρισε -πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής λέγοντας: “Επειδή διαπιστώνουμε ότι υπήρξε πολύ μεγάλη καθυστέρηση σχεδόν 4 χρόνια για να προχωρήσει το σημαντικότατο έργο του ΒΟΑΚ, προτείνουμε και θα καταθέσουμε άμεσα νομοθετική ρύθμιση, ώστε όλες οι αρμοδιότητες για την μελέτη, την κατασκευή, τη λειτουργία και τη συντήρηση του συνολικού οδικού δικτυού να μεταφερθούν στην Περιφέρεια. Θεωρούμε ότι η Περιφέρεια απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια ότι μπορεί να αντέξει τα βάρη και είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε σε αυτό το βήμα, για μην έχουμε μετά από λίγα χρόνια να λέμε πάλι, τί θα μπορούμε να έχει γίνει σε αυτόν τον τόπο και δεν έγινε.
Και η κ.Γεννηματά κατέληξε “λέμε όχι στην γραφειοκρατία, λέμε όχι στα εμπόδια που βάζει το κεντρικό κράτος στην Περιφέρεια, λέμε Ναι στην Περιφέρεια και εμπιστευόμαστε την Κρήτη”.

Παρόντες κατά την επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά στην Αντιπεριφέρεια Κρήτης με έδρα τα Χανιά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης και ο Γραμματέας της Κ.Ο, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα