back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γιουβέτσι το κλασικό

Διαβάστε επίσης

Κάποτε… όταν όλα ήταν πιο απλά, πιο φιλικά και πιο ανθρώπινα, το μεσημεριανό φαγητό της Κυριακής, ήταν μια γιορτή.

Έτσι έφτανε η Κυριακή, που θα μαζευότανε η οικογένεια στο τραπέζι, για να γευτεί το υπέροχο Κυριακάτικο κρέας, είτε μοσχάρι, είτε χοιρινό είτε αρνάκι.

Εμείς σήμερα, θα φτιάξουμε το κλασικό παραδοσιακό μας, γιουβέτσι.

Ας ξεκινήσουμε

Το γιουβέτσι γίνεται ωραιότατο με μοσχάρι, εξάλλου αυτό είναι και το κλασικό γιουβέτσι.

Αφού πλύνουμε καλά το κρέας μας, το βάζουμε πρώτα στην κατσαρόλα να το βράσουμε, όση ώρα το βράζουμε ανάβουμε και τον φούρνο να προθερμανθεί.

Όταν το κρέας μας είναι σχεδόν έτοιμο το μεταφέρουμε στο ταψί που θα το ψήσουμε, το αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο λάδι, την τριμμένη ντομάτα, ζουμί απ’ αυτό που το βράσαμε, σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ρίξουμε μέσα και το κριθαράκι, ώστε μαζί με την ώρα που θα θέλει ακόμα το κριθαράκι για να γίνει, θα είναι το φαγητό μας έτοιμο.

Εδώ θέλει λίγο προσοχή, γιατί στο πρώτο πεντάλεπτο, το κριθαράκι κολλάει μεταξύ του και γι αυτό θα πρέπει να το ανακατεύουμε συχνά, ανά δυο τρία λεπτά, για να μαλακώσει και να πάρει την μορφή του, μετά, το αφήνουμε να βράσει.

Το κριθαράκι δεν θέλει πολύ ώρα, γιατί αν το αφήσουμε πολύ ώρα, θα φουσκώσει πολύ και όταν κρυώσει, θα γίνει ένα σώμα.

Το κριθαράκι θέλει να το παρακολουθούμε περίπου 20 λεπτά, μπορεί να θέλει και λίγο ζουμάκι ακόμα, από αυτό που είχαμε βράσει το κρέας, μπορεί, δεν είναι και σίγουρο, θα το δείτε και τότε, όταν ακόμα θα έχει τα υγρά του, κλείνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα να πάρει τον υπόλοιπο χρόνο του.

Δεν θέλουμε να στεγνώσει πολύ από το νεράκι του, να είναι υδαρές, να γλιστράει….

Όση ώρα είναι μέσα το γιουβέτσι μας για το τελείωμα, εμείς θα τρίψουμε τυρί για το σερβίρισμα, θα το συνοδεύσετε με μια υπέροχη πράσινη σαλάτα με όλα μέσα, αβοκάντο, αγγουράκι, ντοματίνια κάπαρη και ότι πράσινο υπάρχει με μπόλικη ρόκα και λαδόξιδο.

Όπως θα διαπιστώσετε, το γιουβέτσι είναι ένα πολύ απλό και καθόλου κουραστικό φαγητό, ότι πρέπει για Κυριακή, να πίνετε το καφεδάκι σας, να διαβάζετε την εφημερίδα σας, αυτό ν’ αφήνει τις μυρωδιές και ν’ ακούγονται σε όλο το σπίτι… Κυριακάτικο ήρεμο πρωινό….

Να θυμίσω ότι στην Κρήτη, δεν λέμε μύρισα μια μυρωδιά, λέμε άκουσα μια μυρωδιά…

Καλή Κυριακή….

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα