back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η έμπειρη ΤΣΣΚΑ και η πρωτάρα Εφές

Διαβάστε επίσης

ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Εφές Ανατολού θα αναμετρηθούν σήμερα στον τελικό της Euroleague του 2019 που θα διεξαχθεί στη Φερνάντο Μπουέσα Αρένα της Βιτόρια (21.30)

Η Εφές θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό της Euroleague και ο Ερίκ Αταμάν καλείται να δώσει την ψυχολογία που πρέπει στους παίκτες του προκειμένου να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη και να σηκώσουν το τρόπαιο του πρωταθλητή.
Απέναντί τους θα βρουν την έμπειρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας η οποία είναι η πιο συνεπής ευρωπαϊκή ομάδα στα ραντεβού της στα Final Four τα τελευταία χρόνια. Ο Ιτούδης θέλει όσο τίποτα άλλο το τρόπαιο, αφού αν το κατακτήσει θα γίνει ο πρώτος Έλληνας κόουτς που κατάφερε να το κάνει δύο φορές ως πρώτος προπονητής ομάδας.
Η ΤΣΣΚΑ είχε κατακτήσει το τρόπαιο τελευταία φορά το 2016. Έκτοτε δεν κατάφερε να στεφθεί ξανά πρωταθλήτρια Ευρώπης κάτι που φιλοδοξεί να κάνει σήμερα για 8η φορά στην ιστορία της.
Τα όπλα τους
Η Ανατολού Εφές είναι η φετινή έκπληξη της διοργάνωσης. Η ομάδα από την Τουρκία κατάφερε να πετάξει εκτός τελικού την περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, Φενέρ και πλέον ετοιμάζεται για τη μεγάλη έκπληξη της κατάκτησης του τροπαίου. Βασίζεται στις επιθετικές εμπνεύσεις του Λάρκιν και στον πρώην σέντερ του Ολυμπιακού, Μπράιαν Ντάνστον ο οποίος αποτελεί φόβητρο κάτω από τα καλάθια, ενώ ο παίκτης – αποκάλυψη είναι ο Μίσιτς. Παίζει γρήγορο μπάσκετ, επιδιώκει το τρανζίσιον και τις πολλές κατοχές, ενώ έχει αναγεννήσει και τον Μοερμάν που μετά το μέτριο πέρασμά του από την Μπαρτσελόνα, έχει βρει τον καλό του εαυτό στην Εφές.
Από την πλευρά της η ΤΣΣΚΑ είναι μια ομάδα που έχει δώσει εδώ και δεκαετίες τα διαπιστευτήριά της στην Ευρώπη. Διαθέτει ίσως το πιο πλήρες και «βαθύ» ρόστερ της Ευρώπης, δύο από τους καλύτερους γκαρντ της λίγκας (Ντε Κολό και Σέρχι Ροντρίγκεθ) και ο Ιτούδης σίγουρα αισθάνεται τυχερός για το γεγονός ότι όποιος σηκώνεται από τον πάγκο του μπορεί να δώσει άμεσα λύσεις και να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή μιας βραδιάς.

Σ. Λεμονίδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα