back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θεοδωράκης: «Αν Τσίπρας και Μητσοτάκης βγουν ενισχυμένοι, η ζωή μας θα είναι ένας συνεχής εμφύλιος»

Διαβάστε επίσης

Την αισιοδοξία του ότι το Ποτάμι θα είναι η έκπληξη των εκλογών την 26η Μαϊου , εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε ενόψει των ευρωεκλογών, εκτιμώντας ότι το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης δεν θα επηρεάσει τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών.

Ο κ. Τσίπρας δεν θα αφήσει την εξουσία και θα φθάσει μέχρι τέλους, ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού. Παράλληλα, άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση αναφέροντας οτι ο κόσμος αποδοκιμάζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, στην οικονομία, την ασφάλεια και την παιδεία. Έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στο φαινόμενο του brain drain τόνιζοντας μεταξύ άλλων οτι στην περιοδεία του ανά την περιφέρεια συνάντησε ανθρώπους που ήθελαν να φύγουν από την Ελλάδα εξαιτίας των ιδεοληψιών του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο θέμα. Καμία χώρα δεν μπόρεσε να βγει απο την κρίση χωρίς δυνατή, ακομμάτιστη δημόσια παιδεία τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη λειτουργίας και μη κρατικών πανεπιστημίων. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό με αφορμή τις προεκλογικές παροχές, μιλώντας για διολίσθηση στο παρελθόν. 10 μέρες πριν απο τις εκλογές μοιράζει δώρα και μάλιστα με προχειρότητα, σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Διακύβευμα ευρωεκλογών
Αναφερόμενος στο διακύβευμα των ευρωεκλογών ο Σταύρος Θεοδωράκης υπενθύμισε οτι πολλές απο τις προτάσεις του Ποταμιού ετέθησαν δημοσίως προ της πλατφόρμας Μακρόν με την οποία και υπάρχουν συγκλίσεις. Μεταξύ αυτών προέταξε την ανάγκη ενός ενιαίου αμυντικού δόγματος καθώς επίσης την επιβολή ενιαίου φόρου στους πολυεθνικούς κολοσσούς επί του συνόλου των κερδών τους στην Ευρώπη. Έψεξε Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί όπως είπε βλέπουν τις ευρωεκλογές ως το πρώτο ημίχρονο ενόψει των εθνικών εκλογών επισημαίνοντας εκ νέου οτι οι κομματικοί στρατοί έχουν πάρει θέση για να προσθέσει οτι έφθασε η στιγμή να πάρουν θέση και οι πολίτες. «Οι πολίτες πρέπει να αποδοκιμάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να επιβραβεύσουν τους υπουργούς του παρελθόντος» σημείωσε χαρακτηριστικά. «Αν Τσίπρας και Μητσοτάκης βγουν ενισχυμένοι, η ζωή μας θα είναι ένας συνεχής εμφύλιος» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

Εθνικά θέματα
Σε οτι αφορά τα εθνικά θέματα υπεραμύνθηκε της θέσης του Ποταμιού για υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών επαναλαμβάνοντας οτι η θέση του δεν καθορίσθηκε απο κομματικό συμφέρον. Με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα, ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσίασε τις θέσεις του Ποταμιού για τα ελληνοτουρκικά εστιάζοντας σε τρια σημεία 1ον) την ανάγκη αποτελεσματικής άμυνας της χώρας 2ον) ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία κάνοντας λόγο για ανοιχτή χαραμάδα συνεννόησης και 3ον) την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού. Ο Ερντογάν παίζει με τα σπίρτα, και αυτό είναι επικίνδυνο όχι μόνο για εμάς αλλά και για τον ίδιο είπε χαρακτηριστικά. Επανέλαβε τη θέση του Ποταμιού για την ανάγκη σύστασης Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Αυτοδιοικητικές εκλογές

Είναι προσβολή να βάζουμε χρώματα στην τοπική αυτοδιοίκηση, είπε αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές , υπενθυμίζοντας οτι το Ποτάμι επέλεξε να στηρίξει ανθρώπους όχι με κομματικά κριτήρια αλλά με βάση την προσφορά τους στις τοπικές κοινωνίες. Κληθείς να σχολιάσει για την θέση του Ποταμιού ως προς τις υποψηφιότητες στην Περιφέρια Αττικής, χαρακτήρισε αποτυχημένη την θητεία της κυρίας Δούρου με αφορμή τους χειρισμούς στο Μάτι και την Μάνδρα προσθέτοντας οτι οι περιφέρειες δεν πρέπει να λειτουργούν μόνο ως “τροχονόμοι χρημάτων”.

Βολές κατά κομμάτων εξουσίας και κομματοκρατίας
Η διάψευση υποσχέσεων των κομμάτων εξουσίας κρύβει ψέμματα υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης και παρέπεμψε στην θλιβερή εικόνα και τις αντεγκλήσεις Τσίπρα -Μητσοτάκη στη Βουλή λέγοντας οτι δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτή η κατάσταση να συνεχίζεται. Επέμεινε στην πολιτική τοποθέτηση του Ποταμιού στο κέντρο του πολιτικού συστήματος. Ερωτηθείς για τις αποχωρήσεις βουλευτών, δήλωσε οτι δεν υπήρξαν διαφωνίες ως προς τις ιδέες αλλά, όπως είπε, μια ακατανίκητη έλξη για την καρέκλα.
Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασιών με την επόμενη κυβέρνηση, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στην κατάργηση της απλής αναλογικής, την οποία χαρακτήρισε διαλυτική. Αρνούμαστε οτι η Ελλάδα είναι ένα απέραντο κομματικό γήπεδο ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογραμμίζοντας οτι τα λεφτά βρίσκονται στο κομματικό και γραφειοκρατικό κράτος με αποτέλεσμα να τα στερούνται οι τομείς της υγείας και της παιδείας.

Η μεγάλη σπατάλη της Ελλάδας είναι το κομματικό κράτος, θέλουμε ένα νέο δημόσιο, μικρότερο και αποτελεσματικότερο, διαφορετικά δεν θα εξοικονομηθούν χρήματα για φοροελαφρύνσεις, επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Αναφερόμενος στην θέση του Ποταμιού για τους υπαλλήλους του δημοσίου υπενθύμισε οτι τάσσεται υπέρ της αξιολόγησης τους απο το ΑΣΕΠ. Απαντώντας σε ερώτηση για τις σχέσεις με το Κίνημα Αλλαγής σημείωσε χαρακτηριστικά πως δε μπορεί να ζεσταθεί ξανά αυτό το φαγητό. Απέφυγε να απαντήσει αναφορικά με τις προθέσεις του για την παραμονή ή όχι στην ηγεσία του Ποταμιού ειδικά αν επιβεβαιωθούν τα δυσμενή σενάρια των δημοσκοπήσεων τονίζοντας ότι προέχουν οι ευρωεκλογές. Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευθούν το Ποτάμι υπενθυμίζοντας το παλαιό σλόγκαν “Αγαπάς το Ποτάμι; Απόδειξη”.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα