back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08.00

Διαβάστε επίσης

Το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθούν από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση οι κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, τα οποία ανοίγουν στις 25 Μαΐου, κατόπιν έγκρισης από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.  

Με την παρουσία πιστών λειτουργούν από σήμερα ιεροί ναοί και χώροι λατρείας. Όσοι πιστοί δεν μπορούν να εισέλθουν εντός των ναών λόγω της τήρησης των μέτρων προστασίαςπαρακολουθούν από τον προαύλιο χώρο τη Θεία Λειτουργία. 

Επαναλειτουργούν από αύριο εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας εντός των καταστημάτων και ισχυρή σύσταση για χρήση της, σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους. Στα μέτρα προστασίας προβλέπεται και τήρηση της απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων. 

Ελεύθερες θα είναι από αύριο οι μετακινήσεις εκτός νομού. Για τις σιδηροδρομικές μεταφορές και τις μετακινήσεις με υπεραστικά ΚΤΕΛ, τουριστικά λεωφορεία και λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης επιτρέπεται η πλήρωση των θέσεων έως 50%, μέχρι το τέλος του μηνός, οπότε και θα επανεξεταστεί το μέτρο με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.  Για τις αερομεταφορές, η επιβίβαση θα γίνεται τμηματικά ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Συσκευασίες με νερό, αντισηπτικό και σνακ θα βρίσκονται τοποθετημένες στην είσοδο του αεροσκάφους ή στην πύλη επιβίβασης ώστε οι επιβάτες να τις παραλαμβάνουν χωρίς παρέμβαση τρίτου. Υποχρεωτική για όλους τους τρόπους μετακίνησης, είναι η χρήση μάσκας. 

Εννεάμηνη προστασία μέχρι το τέλος του έτους για τα δάνεια πρώτης κατοικίας προωθεί η κυβέρνηση, για εκείνους που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού. Το μέτρο θα έχει εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, με αποτέλεσμα από το 1 εκατ. 700 χιλιάδες που είναι το σύνολο των πληττομένων, οι δικαιούχοι να ανέλθουν τελικά στις 300.000. Το μέτρο πάντως θα καλύψει και τους συνεπείς μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου, αλλά και εκείνους με καθυστερημένα δάνεια πέραν του τριμήνου. 

Δύο νεαροί τραυματίστηκαν χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια συμπλοκής στην παραλία της Βάρκιζας. Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και στην Αργυρούπολη, όπου έληξαν με την επέμβαση της Αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε 15 προσαγωγές. 

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 1.237 θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού τις προηγούμενες 24 ώρες. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών  ανέρχεται πλέον σε 88.730. 

“Παγκόσμια Ημέρα κατά της Oμοφοβίας η σημερινή και ο ΑΘΗΝΑ 9,84 ανοίγει τα μικρόφωνα σε οργανώσεις, συλλογικότητες, ομάδες και πρόσωπα που δίνουν τη μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία όλων. Συζητήσεις και αφιερώματα υπάρχουν σε όλες τις ζώνες του προγράμματος, ενώ κάθε ώρα, αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων, ακούμε και εκπροσώπους των οργανώσεων. Συγκεκριμένα λίγα λεπτά μετά τις 8 θα ακούσουμε τον Πέτρο Σαπουντζάκη από το Πολύχρωμο Σχολείο. 

Και ο καιρός… 

Γενικά αίθριος στην Αττική, με αραιές νεφώσεις. Θερμοκρασία από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα