back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Φ. Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ παριστάνουν ότι μειώνεται η διαφορά και γίνεται ντέρμπι για δυο

Διαβάστε επίσης

Οι προοδευτικοί πολίτες επιστρέφουν στο Κίνημα Αλλαγής

Την αισιοδοξία της οτι οι προοδευτικοί πολίτες επιστρέφουν στο Κίνημα Αλλαγής που βλέπουν ότι είναι η σύγχρονη έκφραση της Κεντροαριστεράς, εξέφρασε σε συνέντευξη της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, η Φώφη Γεννηματά μιλώντας για ενθαρρυντικά μηνύματα τα οποία εισέπραξε και απο την πρόσφατη περιοδεία της στην Κρήτη.

Κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία οτι παριστάνουν την τελευταία εβδομάδα πως μειώνεται η διαφορά, ότι συσπειρώνονται, ότι γίνεται ντέρμπι για δύο, το ζήσαμε και τον Σεπτέμβρη του ’15 που αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα ντέρμπι, το ζούμε και τώρα που θεωρώ ότι κανένα ντέρμπι δεν υπάρχει, εκτίμησε η κ. Γεννηματά λέγοντας οτι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την εμπιστοσύνη και τη στήριξη του ελληνικού λαού. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει την επόμενη μέρα, εάν θα συνεχίσει το τιμόνι για τη χώρα να πηγαίνει δεξιά. Πιστεύω ότι γυρνώντας συνέχεια το τιμόνι δεξιά, είτε οδηγεί ο κ. Τσίπρας, είτε οδηγεί ο κ. Μητσοτάκης, μόνο αδιέξοδο και γκρεμό έχει μπροστά, πρόσθεσε η πρόδερος του ΚΙΝΑΛ. Παράλληλα, άσκησε κριτική στους δυο δήθεν μονομάχους καθώς , όπως τόνισε, το δίπολο, της συντήρησης, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία, ευθύνονται που η χώρα είναι ακόμη σήμερα καθηλωμένη.

Η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής

Καμία χαμένη ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία, επανέλαβε η Φώφη Γεννηματά ζητώντας απο τους πολίτες να δώσουν δύναμη στο Κίνημα Αλλαγής για να κάνει την πολιτική ανατροπή στις εθνικές εκλογές που έρχονται. Τώρα-όπως είπε- πρέπει να δοθεί το πρώτο μήνυμα, τώρα είναι η ώρα. Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στην πρόταση του ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζονατς ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση γύρω από ένα πρόγραμμα ελληνικής ταυτότητας και ιδιοκτησίας, να συνεννοηθούμε για τα βασικά για το τι πρέπει να γίνει στην χώρα, για να μπορέσουμε να έχουμε επιτέλους ανάπτυξη.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αφού αναφέρθηκε στο Σχέδιο Ελλάδα έθεσε δυο βασικές προτεραιότητες: Ο στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα να κατέβει από το 3,5 στο 2%. Μόνο έτσι θα έχουμε χρήματα για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Και το λεγόμενο Υπερταμείο από Ταμείο εκποίησης του δημοσίου πλούτου εκεί όπου έχει μπει ενέχυρο στα χέρια των δανειστών, να γίνει Ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας έτσι ώστε να έχουμε πόρους και για την ανάπτυξη αλλά και για το ασφαλιστικό σύστημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβεται πίσω από τους δικούς μας υποψήφιους στην Αυτοδιοίκηση

Αναφερόμενη στην αυτοδιοίκηση η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ οτι προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από υποψήφιους του ΚΙΝΑΛ, διότι-όπως είπε- δεν έχει στελέχη στην Αυτοδιοίκηση.Είναι εντυπωσιακό ότι ένα Κόμμα που κυβερνά τα τελευταία χρόνια δεν έχει καταφέρει να έχει υποψήφιους δικούς του σε όλες τις Περιφέρειες και κρύβεται πίσω από υποψήφιους του Κινήματος Αλλαγής, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Φώφη Γεννηματά με αφορμή την χθεσινή επίσκεψη της στην Αντιπεριφέρεια Χανίων μαζί με τον Σταύρο Αρναουτάκη και τα στελέχη της Περιφέρειάς του, επεσήμανε οτι ενώ υπήρξαν πολύ μεγάλες καταστροφές από τις βροχοπτώσεις, δεν υπήρξαν όμως θύματα και η Περιφέρεια ήταν παρούσα, κάθε στιγμή και πρόσθεσε: Είχε καταστραφεί ολοσχερώς το οδικό δίκτυο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν απομονωμένες περιοχές. Δείτε την τεράστια διαφορά με την Ανατολική Αττική και αυτά που συνέβησαν με τις καταστροφές και τα θύματα, την τραγωδία στο Μάτι και το πώς και η Περιφέρεια αλλά και η Κυβέρνηση, χειρίστηκαν την απώλεια τόσων ζωών και τόσων καταστροφών.

Για το τηλεοπτικό σποτ Δούρου

Εμφανίσθηκε ιδιαιτέρως επικριτική αναφορικά με το σποτ της Ρένας Δούρου για το Μάτι. Έχω μείνει άφωνη. Γιατί και το θράσος έχει όρια και ο κυνισμός και η αναλγησία, υπογράμμισε η κ. Γεννηματά λέγοντας οτι συνιστά πρόκληση απέναντι στους ανθρώπους που χάθηκαν, στις οικογένειές τους που μετρούν τις πληγές τους, όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχουν μείνει πίσω και ξαναβιώνουν κάθε μέρα το τι συνέβη εκεί. Δεν είναι κάτι που ξεχνιέται εύκολα -συμπλήρωσε -και εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να συγχωρήσω όχι μόνο την ανικανότητα και την αναποτελεσματικότητα και το ότι χάθηκαν όλες αυτές οι ζωές, αλλά και το ότι ενώ γνώριζαν ότι είχαν χαθεί τόσοι άνθρωποι, παρίσταναν ότι δεν ξέρουν τίποτε.

K. Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα