back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σταθερά πρώτη η Λε Πεν στις δημοσκοπήσεις

Διαβάστε επίσης

Έξι μόλις μέρες πριν τις ευρωεκλογές και μία νέα δημοσκόπηση δημοσιεύεται στην εφημερίδα Le Figaro , δείχνοντας πρώτο στην πρόθεση ψήφου τον “Εθνικό Συναγερμό” της Μαρίν Λε Πεν.

Οι περιοδείες της αρχηγού του “Εθνικού Συναγερμού” αλλά και η μετωπική της σύγκρουση με την κυβέρνηση δείχνουν να πείθουν τους Γάλλους. Συγχρόνως ο νεότατος και χαρισματικός στην επικοινωνία επικεφαλής της λίστας των ευρωεκλογών Ζορντάν Μπαρντελά δείχνει να κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών παρόλο το γεγονός ότι ήταν σχεδόν άγνωστος στο ευρύ κοινό μέχρι πρόσφατα.

Έτσι, η ευρωλίστα της Μαρίν Λε Πεν συγκεντρώνει 24%, αφήνοντας μιάμιση μονάδα πίσω το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν “Η Δημοκρατία Μπροστά” με 22,5%. Τα δύο κόμματα είναι σταθερά τα δύο φαβορί με την λίστα του “Εθνικού Συναγερμού” να εμφανίζεται πρώτη εδώ και κάποιες εβδομάδες. Ωστόσο, η διαφορά μεταξύ τους είναι τόσο μικρή που αγγίζει τα όρια του στατιστικού λάθους.

Στην τρίτη θέση των προτιμήσεων των Γάλλων, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, βρίσκονται οι Ρεπουμπλικανοί με 12,5%, ενώ ακολουθεί η “Ανυπότακτη Γαλλία” του Ζαν Λικ Μελανσόν με 10%. Κάτω από το όριο του 10% βρίσκονται οι Πράσινοι – Ευρώπη – Οικολογία με 7,5% και οι Σοσιαλιστές με 5%.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα