back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Νέα εποχή στις σχέσεις Βαρθολομαίου και Ιερώνυμου

Διαβάστε επίσης

Την Αθήνα επισκέπτεται από την Τετάρτη έως την Παρασκευή ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σηματοδοτώντας μία νέα εποχή στις σχέσεις του Φαναρίου με την Ελλαδική Εκκλησία.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Βαρθολομαίος ξεκινά το εν Αθήναις πρόγραμμά του με συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο..

Αυτό που εκτιμάται πως «έσπασε τον πάγο» και έφερε πιο κοντά τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών είναι η απόφαση της Ελλαδικής Εκκλησίας να αναγνωρίσει την αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας, κάτι που αποτελεί μια τεράστια στήριξη στο Φανάρι και προσωπικά στον κ. Βαρθολομαίο, ενώ συμβάλλει ώστε και άλλες Εκκλησίες να λάβουν παρόμοιες αποφάσεις. Μάλιστα είναι πιθανόν το αμέσως επόμενο διάστημα να συνέλθουν οι δυο συνοδικές επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί για το θέμα, και να εισηγηθούν θετικά στην απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να παραχωρήσει αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας.

Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη, οι κ.κ. Βαρθολομαίος και Ιερώνυμος, θα εγκαινιάσουν στο Δήλεσι της Βοιωτίας, γενέτειρα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, το Κέντρο Γεροντολογίας, ενός πολύ σημαντικού έργου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Εκκλησιαστικοί κύκλοι πάντως αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον να καταγράψουν το ποιοι Μητροπολίτες θα παραστούν. Γεγονός είναι ότι έχουν προσκληθεί όλοι, ωστόσο ορισμένοι δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις με το Φανάρι..

Την Παρασκευή ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος θα παραθέσουν γεύμα προς τιμήν του κ. Βαρθολομαίου, ενώ αμέσως μετά ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα