back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το Πλοίο της Ειρήνης από την Γιοκοχάμα στον Πειραιά για την Συμφωνία των Πρεσπών

Διαβάστε επίσης

Αφιερωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών είναι η νέα επίσκεψη του εξ Ιαπωνίας προερχόμενου Πλοίο της Ειρήνης στον Πειραιά.

Η υποδοχή των πάνω από χιλίων ταξιδιωτών της ειρήνης στον Πειραιά και η σχετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πύλη 12 του ΟΛΠ παρουσία του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρη Δρίτσα

Η διαδρομή της ειρήνης

Συγκεκριμένα, το πλοίο έδεσε στο λιμάνι του Πειραία στις 7 το πρωί και από αύριο το πρωί συνεχίζει το ταξίδι του για την Κατάνια της Ιταλίας. Τα μηνύματα ανησυχίας και ελπίδας από τον Πειραιά θα μεταφέρει το Πλοίο της Ειρήνης κατά χρονική σειρά, στην Κατάνια της Ιταλίας, τη Βαλέτα της Μάλτας, το Μοτρίλ της Ισπανίας, την Ταγγέρη του Μαρόκου και το Πόντα Ντελγάδα της Πορτογαλίας. Θα ακολουθήσουν επισκέψεις στη Νέα Υόρκη, την Αβάνα, την Καρταγένα της Κολομβίας, το Κριστομπάλ του Παναμά, το Ράπα Νούι της Χιλής, η Ταϊτή, τα νησιά Φίτζι, η Αυστραλία και τα νησιά Παπούα-Νέα Γουινέα.

Το Πλοίο της Ειρήνης πραγματοποιεί ταξίδι ειρήνης γύρω από τη γη, διάρκειας 103 ημερών. Αφετηρία η Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας (20 Απριλίου 2019). Τερματισμός η Οσάκα (2 Αυγούστου 2019).

Για έναν κόσμο χωρίς βία

Με κύριο αίτημα ένα κόσμο χωρίς πυρηνικά, πολέμους και βία, ύστερα από πρόταση του ΠΑΔΟΠ, η επικείμενη επίσκεψη στο λιμάνι του Πειραιά είναι αφιερωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών, που αναγνωρίζεται διεθνώς ως μεγάλη φιλειρηνική νίκη. Και αυτό διότι το λεγόμενο Μακεδονικό παρέμεινε ανοιχτό επί εικοσιοκτώ χρόνια, με αποτέλεσμα να καλλιεργηθεί η εντύπωση εκατέρωθεν των συνόρων και γενικότερα στην Ευρώπη ότι η επίλυσή του είχε καταστεί αδύνατη, με αρνητικές συνέπειες και για τις δύο χώρες και λαούς.

Ο πρόεδρος του παρατηρητηρίου διεθνών οργανισμών και παγκοσμιοποίησης Πάνος Τριγάζης μεταξύ άλλων δήλωσε ότι το βάσιμο μήνυμα αυτής της πρωτοβουλίας είναι να περάσει το μήνυμα της ειρήνης σε διεθνές επίπεδο και η αναστολή της διεθνούς σημασίας της συμφωνίας των Πρεσπών.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα