back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εξαγγελίες για την αγροτική ανάπτυξη από τον Σταύρο Αραχωβίτη

Διαβάστε επίσης

Μία σειρά παροχών στους αγρότες εξήγγειλε σε Συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης. Παράλληλα, ο Υπουργός προέβη και σε έναν απολογισμό της θητείας του.

Καταρχήν ο κ.Αραχωβίτης δήλωσε ότι προχωράει η υλοποίηση 32 έργων προϋπολογισμού 448 εκατ. ευρώ με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των προβλημάτων άρδευσης των καλλιεργειών σε πολλές περιοχές της χώρας. Επιπλέον, ο Υπουργός ανέφερε την έγκριση άλλων 405 εκατομμυρίων ευρώ που θα διατεθούν για την υλοποίηση 306 επενδυτικών σχεδίων για την μεταποίηση αγροτικών προϊόντων που θα προσθέσοιυν 1000 νέες θέσεις εργασίας.

Ακόμα, ο Υπουργός επεσήμανε ότι θα δοθούν 80 εκατ. ευρώ για τη βιολογική γεωργία και άλλα 5 για τη βιολογική κτηνοτροφία, ενώ πρόσθεσε ότι τον Ιούνιο θα τεθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αλιεία.

Έκτακτες ενισχύσεις

Όσον αφορά στο έργο του υπουργείου επί των ημερών του τόνισε ότι, δόθηκαν μεταξύ άλλων, δόθηκαν 85 εκατ. ευρώ ως έκτακτες ενισχύσεις για την στήριξη γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και ολοκληρώθκε με επιτυχία το πρόγραμμα για την κατανάλωση των φρούτων στα σχολεία.

Πάντως, σε ερώτηση κατά πόσον η Συνέντευξη Τύπου προσδίδει άρωμα εκλογών απάντησε: “Προφανώς έχει και άρωμα εκλογών. Την Κυριακή έχουμε ευρωεκλογές που είναι το μεγάλο διακύβευμα όσον αφορά στο μέλλον της χώρας μας μέσα στην Ευρώπη. Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές είναι το μοναδικό που έχει κατ’ επάγγελμα αγρότη, καθώς και καθηγήτρια με ειδικότητα επί της κλιματικής αλλαγής”.

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα