back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανακοινώθηκε ο αριθμός των εισακτέων – Πάνω από 3.600 περισσότεροι νέοι φοιτητές

Διαβάστε επίσης

Τον αριθμό των εισακτέων φοιτητών ανά σχολή για το προσεχές ακαδημαϊκό έτος έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Συνολικά οι εισακτέοι θα είναι 78.335 ενώ πέρυσι ήταν 74.692, που σημαίνει ότι φέτος θα δημιουργηθούν 3.600 περισσότερες θέσεις.

Οι φετινές εξετάσεις ξεκινούν στις 6 Ιουνίου για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων και την Παρασκευή 7 Ιουνίου για τη μεγαλύτερη κατηγορία υποψηφίων, εκείνους των Γενικών Λυκείων.

[su_document url=”https://www.athina984.gr/wp-content/uploads/2019/05/ΠΙΝΑΚΑΣ.docx”]

Συγκρίνοντας πάντως τους αριθμούς, που δόθηκαν κυριολεκτικά στο παρά πέντε, των φετινών και των περσινών εισακτέων (αν και το υπουργείο Παιδείας δεν έδωσε συγκριτικά στοιχεία), προκύπτει το συμπέρασμα ότι ο αριθμός των εισακτέων παραμένει αμετάβλητος για μία σειρά δημοφιλών σχολών στα οποία κάθε χρόνο συρρέουν χιλιάδες αριστούχοι.

Αντίθετα οι εισακτέοι αυξάνονται εντυπωσιακά σε οικονομικά και περιβαλλοντικά τμήματα, αλλά και σε σχολές ναυτικών και τουριστικών σπουδών.

Έντονα αντιδρά πάντως η αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για προεκλογικά μαγειρέματα με αφορμή το γεγονός ότι η αύξηση του αριθμού των εισακτέων, που ουσιαστικά αφήνει ελάχιστους υποψήφιους εκτός ΑΕΙ, ανακοινώθηκε λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές.

Ισίδωρος Ρούσσος

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα