back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κ.Μητσοτάκης: Το ερώτημα είναι “ψήφος ελπίδας ή ψήφος φόβου”

Διαβάστε επίσης

Το ερώτημα των ευρωεκλογών είναι «ψήφος ελπίδας ή ψήφος φόβου», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης στον ρ/σ news 247.

«Οι πολίτες θα ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι « η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να κάνει πράξη μια προοδευτική πολιτική αλλαγή είναι η ΝΔ». Χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «βαθιά οπισθοδρομική δύναμη» και «μόρφωμα που αναρριχήθηκε με λαϊκισμό στην εξουσία και θα κάνει ότι πιστεύει ότι χρειάζεται για να παραμείνει στην εξουσία».

O πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας «δεν έχει σχέδιο για την επόμενη ημέρα και ασχολείται μόνο με το να διαστρεβλώνει αυτά που θέλουμε να κάνουμε εμείς», ενώ επανέλαβε ότι «οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να εξαπατηθούν, ούτε να εξαγοραστούν πολιτικά με ένα επίδομα».

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι με μία κυβέρνηση της ΝΔ που θα ακολουθήσει μία πολύ διαφορετική πολιτική «μπορούμε μέσα σε ένα χρόνο να φθάσουμε σε ρυθμούς ανάπτυξης 4%». Δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του θα ακολουθήσει ως κυβέρνηση ένα επιθετικό πρόγραμμα μείωσης φορολογικών συντελεστών, ενώ επανέλαβε την πρόταση προς την κυβέρνηση να διεκδικήσουν τα δύο κόμματα από κοινού την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2020. Επανέλαβε παράλληλα ότι το αφορολόγητο δεν θα ισχύσει με κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε εκ νέου μήνυμα κατά της λογικής των ίσων αποστάσεων, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «αν μας κρίνει με βάση αυτά που λέμε και θέλουμε, πέρα από προκαταλήψεις, δεν υπάρχει καμία δυσκολία σε έναν ψηφοφόρο του ΚΙΝΑΛ ή του Ποταμιού να ψηφίσει τη ΝΔ».

Επέμεινε μάλιστα ότι κατά την άποψή του «σε αυτή την συγκυρία είναι χαμένη ψήφος” αυτή στα μικρότερα κόμματα..

Συμμαχία στην κοινωνία

Αναφερόμενος στις προθέσεις της ΝΔ εάν κερδίσει τις εθνικές εκλογές επανέλαβε ότι «και αυτοδύναμοι να είμαστε θέλουμε μία πλατιά προοδευτική συμμαχία, πρωτίστως στην κοινωνία». Σημείωσε ότι θα ήθελε στο πλαίσιο μίας γνήσιας προοδευτικής ατζέντας να τοποθετηθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις», ενώ προανήγγειλε ότι αμέσως μετά τις επόμενες εκλογές, εφόσον κερδίσει η ΝΔ, θα φέρει νέο εκλογικό νόμο αντί για την απλή αναλογική.

Σε ότι αφορά τις εκλογές της Κυριακής υπογράμμισε ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι ψήφος εμπιστοσύνης, ενώ ερωτηθείς για το εάν ο ίδιος θα ζητήσει, σε περίπτωση νίκης της ΝΔ, εθνικές εκλογές, υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης θα το αξιολογήσουμε όταν έρθει η ώρα. Πρόσθεσε πάντως ότι θα είναι προβληματικό για τη χώρα «να σέρνεται επί 4 μήνες και να κυβερνάται από μια κυβέρνηση που θα είναι ουσιαστικά απονομιμοποιημένη».

“Με ανοχή της κυβέρνησης ο Ρουβίκωνας”

Με αφορμή την χθεσινή επίθεση με μπογιές στο Κοινοβούλιο, υποστήριξε ότι «ο Ρουβίκωνας δρα με την απόλυτη ανοχή της κυβέρνησης», χαρακτήρισε «αδιανόητο αυτό που έγινε» και έκανε λόγο για «ξεκάθαρες ευθύνες», προσθέτοντας ότι δυσκολεύεται να καταλάβει «πως μπορεί ο φρούραρχος της Βουλής είναι ακόμα στη θέση του μετά από αυτό που έγινε».

Προανήγγειλε εξάλλου ότι «θα γίνουν απαραίτητες τροποποιήσεις στον ποινικό κώδικα για να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα» και ότι «η Αστυνομία θα έχει απόλυτη στήριξη για να βάλει τάξη σε αυτό το ζήτημα.

Σε ότι αφορά τα Εξάρχεια προανήγγειλε ανάπλαση όλου του χώρου γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο, τονίζοντας ότι αυτό θα βρίσκεται στον πυρήνα της αναπτυξιακής πρότασης της ΝΔ για την Αθήνα.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα