back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

O Καπράλος προτάθηκε για τη θέση της Ελλάδας στη ΔΟΕ

Διαβάστε επίσης

Ο Σπύρος Καπράλος προτάθηκε για τη θέση του εκπροσώπου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην Ελλάδα, όπως αποφάσισε στη σημερινή συνεδρίασή της ομόφωνα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ υπό τον Πρόεδρο, Τόμας Μπαχ.

Η πρόταση αποτελεί επιβράβευση της σπουδαίας πορείας του Σπύρου Καπράλου στον αθλητισμό, είτε ως αθλητή, είτε ως παράγοντα, με κορύφωση τη θέση του Προέδρου στην ΕΟΕ που κατέχει τα 10 τελευταία χρόνια και θα διατηρήσει και στη συνέχεια.

Η επικύρωση της επιλογής του κ. Καπράλου θα γίνει στην επόμενη Σύνοδο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στις 26 Ιουνίου στη Λωζάνη και έτσι θα καλυφθεί η θέση που παρέμενε κενή από την 1η Ιανουαρίου 2016 με την αποχώρηση του κ. Λάμπη Νικολάου.

Για την επιλογή του ο Σπύρος Καπράλος είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ και τον Πρόεδρό της Τόμας Μπαχ, για την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση. Η ΔΟΕ θ’ αποκτήσει ξανά μέλος στην Ελλάδα, μετά από 3,5 χρόνια.

Θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπατριώτες μου, ότι θα εργαστώ με όλες τις δυνάμεις μου, για την καλλιέργεια και τη διάδοση του Ολυμπιακού ιδεώδους στην Ελλάδα. Επίσης θα συνεχίσω τις εντατικές προσπάθειες προς όφελος των αθλητών και των αθλητριών μας, που γνωρίζω πόσο μεγάλες θυσίες κάνουν καθημερινά, για να φέρουν διακρίσεις και να κάνουν υπερήφανους, όλους τους Έλληνες».

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ είναι μεταξύ των 10 ατόμων που προτείνει η Εκτελεστική Επιτροπή, με τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ να αναφέρει: «Τα μέλη της ΔΟΕ είναι εκπρόσωποι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στις χώρες τους για την προώθηση του Ολυμπισμού και των αξιών του.

Τα 10 μέλη που προτείνονται στη Σύνοδο της ΔΟΕ έχουν διαφορετικές προελεύσεις αλλά όλα έχουν μεγάλο πάθος και γνώση για το Ολυμπιακό και το αθλητικό κίνημα, γεγονός που θα βοηθήσει την αποστολή τους και θα ωφελήσει ολόκληρο το Ολυμπιακό κίνημα».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα