back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Θύμα άγριας επίθεσης γιατρός του Νοσοκομείου Νίκαιας από συγγενείς ασθενούς

Διαβάστε επίσης

Δέκα άτομα στην εφημερία του Νοσοκομείου Νίκαιας παραλίγο να σκοτώσουν γιατρό, όπως καταγγέλλουν η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά και η ΠΟΕΔΗΝ.

Χθες τα μεσάνυχτα στις 2μμ στην εφημερία του Νοσοκομείου Νίκαιας προσήλθε ασθενής τραυματισμένος από μαχαίρι. Επειδή οι γιατροί εξυπηρετούσαν άλλο περιστατικό, ο ασθενής εκνευρίστηκε και ειδοποίησε άλλα άτομα για να κάνουν φασαρία στο νοσοκομείο.

«Προσήλθαν περίπου 10 άτομα στην εφημερία του Νοσοκομείου και το έκαναν γυαλιά καρφιά. Έκαναν κυριολεκτικά μαύρο στο ξύλο ειδικευόμενο χειρουργό γιατρό. Τον χτυπούσαν με κράνος, με μπουνιές, κλωτσιές κλπ. Σώθηκε επειδή έγκαιρα προσήλθε η αστυνομία. Του έσπασαν δόντια, τη μύτη και φέρει πολλαπλά τραύματα», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει την για άλλη μια φορά επίθεση που δέχονται εφημερεύοντες γιατροί σε μεγάλο δημόσιο νοσοκομείο, πρακτικά αβοήθητοι από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τους λοιπούς αρμόδιους.

«Το τελευταίο αυτό συμβάν, την νύχτα 21 προς 22/05/19, έγινε στο γενικό νοσοκομείο Νίκαιας όπου οργανωμένη ομάδα ατόμων, ανενόχλητη, εισέβαλε στο ΤΕΠ του νοσοκομείου και βιαιοπράγησε ενάντια σε εφημερεύοντα ειδικευόμενο γιατρό τον οποίο η συγκεκριμένη ομάδα είχε λίγη ώρα πριν στοχοποιήσει, και εναντίον όποιου άλλου βρισκόταν στον συγκεκριμένο χώρο τη συγκεκριμένη στιγμή.

Χρειάστηκε να γίνει άμεσα παρέμβαση από μέλη του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ που εργάζονται στο νοσοκομείο για να κινητοποιηθούν οι διοικήσεις, τόσο του νοσοκομείου όσο και της 2ης ΥΠε., οι οποίες πριν τις δικές μας ενέργειες δεν είχαν καν ενημερωθεί όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται.

Η ΕΙΝΑΠ απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να πάρει επιτέλους τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην κινδυνεύει η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των νοσοκομειακών γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού και δηλώνει ότι στηρίζει και καλύπτει κάθε αγωνιστική μορφή δράσης που μπορεί να αποφασίσουν οι συνάδελφοι του νοσοκομείου Νίκαιας για το συγκεκριμένο θέμα.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει και τον διοικητή του νοσοκομείου ο οποίος προσήλθε εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο, αλλά δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση για το περιστατικό.
«Κινδυνεύει η ζωή μας και για το μόνο που νοιάζονται είναι το πολιτικό κόστος», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ο μαχαιρωμένος ασθενής νοσηλεύεται στην θωρακοχειρουργική κλινική και ο γιατρός για ευνόητους λόγους μετά από την περιποίηση των τραυμάτων του έφυγε από το Νοσοκομείο.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα