18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Βετεράνοι γερμανοί πολιτικοί καλούν του Ευρωπαίους να ψηφίσουν

Διαβάστε επίσης

Έκκληση προς τους Γερμανούς να προσέλθουν στις κάλπες στις Ευρωεκλογές και να δείξουν ότι θέλουν να προστατεύσουν την Ευρώπη, απευθύνουν ο πρώην Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας, Χορστ Κέλερ, και ο πρώην υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Kόμματος για την καγκελαρία στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2013, Πέερ Στάινμπρoυκ, προειδοποιώντας για τους κινδύνους από τις δυνάμεις των λαϊκιστών.

«Η Ευρώπη βιώνει τη μεγαλύτερη περίοδο ειρήνης στην ιστορία της», γράφουν οι δύο βετεράνοι πολιτικοί σε άρθρο τους στην εφημερίδα Bild και κάνουν λόγο για μια εποχή ανάπτυξης, σταθερότητας, ελευθερίας και ευημερίας για όλο και περισσότερα κράτη-μέλη, για περισσότερα δικαιώματα των εργαζομένων, για ασφάλεια δικαίου και για εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη, στην αστυνομία και στο κράτος, αλλά και για νέες απειλές σε πολιτικό, οικονομικό, δημογραφικό και στρατιωτικό επίπεδο.

«Τα κεντρικά ερωτήματα είναι: πόσο φιλική με τους γείτονες, ανοιχτή, ειρηνική και ανεκτική πρέπει να είναι η Ευρώπη; Μήπως ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η κοινοβουλευτική δημοκρατία έχουν γίνει υπερβολικά αυτονόητα; Και πώς θέλουμε να υπερασπιστούμε αυτές τις αξίες;», γράφουν οι δύο πολιτικοί, οι οποίοι ηγούνται της Γερουσίας του Εθνικού Ιδρύματος της Γερμανίας και επισημαίνουν ότι σε πολλές χώρες οι λαϊκιστές θέλουν να καταστρέψουν ό,τι χτίστηκε επί δεκαετίες, αλλά δεν έχουν απαντήσεις για τα σημαντικά θέματα του μέλλοντος, όπως η μετανάστευση, η τρομοκρατία, η προστασία του περιβάλλοντος, η εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια, η παγκοσμιοποίηση.

«Γι’ αυτό καλούμε τους πολίτες να ψηφίσουν! Δείξτε ότι θέλουμε να προστατεύσουμε με όλη μας την καρδιά και την ψυχή την ενωμένη Ευρώπη!», γράφουν οι Κέλερ και Στάινμπρουκ και παραπέμπουν στην ιδρυτική πράξη του Εθνικού Ιδρύματος το 1993: «Η ιδέα του γερμανικού έθνους και ο προσδιορισμός της εθνικής μας ταυτότητας δεν πρέπει να αφεθούν ούτε σε ακραίες πολιτικές δυνάμεις ούτε σε αντιπάλους της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης». Και αυτό ακριβώς είναι το διακύβευμα την επόμενη Κυριακή, καταλήγουν οι δύο πολιτικοί: «Να μην παραδώσουμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε εκείνους που θέλουν να το διαλύσουν. Να στείλουμε μήνυμα ειρήνης και ασφάλειας. Για μια ελεύθερη, ισχυρή και δημοκρατική Ευρώπη. Και μαζί για ένα καλό μέλλον της Γερμανίας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα