back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ξεκίνησε η Euroleague Academy στο ΟΑΚΑ

Διαβάστε επίσης

Η Euroleague Academy, που διοργανώνεται από την PAO BC Academy και την Euroleague, ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή, με παρόντες τους Νικ Καλάθη και Τζέιμς Γκιστ.

Το τουρνουά διοργανώνεται από την Ακαδημία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και την Euroleague Basketball, με τον στόχο να αφορά φυσικά την διασκέδαση των παιδιών και την άμεση επαφή τους με την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Εκεί συμμετέχουν οκτώ ομάδες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το ίδιο τουρνουά διεξάγεται ταυτόχρονα σε Τουρκία, Ισραήλ και Ισπανία.

Επιπρόσθετα, το πρώτο ματς της PAO BC Academy με τον Πλάτωνα είχε ως… θεατές τους Νικ Καλάθη και Τζέιμς Γκιστ. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» μάλιστα ανέφερε: «Παρακολούθησα τους νέους αθλητές να παίζουν στην Athens U13 Euroleague Academy και πιστεύω ότι είναι σπουδαίο που αυτά τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να παίξουν το παιχνίδι που αγαπούν στο πλαίσιο ενός σπουδαίου τουρνουά. Συνολικά, πρόκειται για μια όμορφη πρωτοβουλία της PAO BC Academy και είμαι βέβαιος ότι θα δούμε ακόμη περισσότερα πράγματα στο μέλλον».

Από την πλευρά του, ο Γκιστ τόνισε: «Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω ένα μέρος από το παιχνίδι του πρώτου γύρου της Euroleague Academy στην οποία παίρνουν μέρος νέοι αθλητές. Είναι σπουδαίο να έρχονται τα παιδιά σε επαφή με παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο.

Είναι ένα τουρνουά που πραγματοποιείται σε πολλές χώρες. Υπάρχει πολύ ταλέντο στα νέα παιδιά. Πιστεύω ότι όλη αυτή η προσπάθεια είναι κάτι ιδιαίτερα θετικό για το μπάσκετ και είναι πολύ καλό που η Ελλάδα και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ συμμετέχουν σε αυτό».

Σε ότι αγορά τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, ο Διευθυντής της Ακαδημίας των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης τόνισε: «Είμαστε χαρούμενοι που διοργανώνουμε ένα ακόμα τουρνουά υποδομών που φέρνει τα παιδιά πιο κοντά στον αθλητισμό και το μπάσκετ. Η Euroleague Academy δίνει την ευκαιρία σε αθλητές από οκτώ ομάδες από όλο το λεκανοπέδιο να βρεθούν, να παίξουν μπάσκετ και να διασκεδάσουν. Στόχος είναι το τουρνουά να αναπτυχθεί και ήδη από τη νέα χρονιά σε αυτό θα λάβουν μέρος περισσότερες ομάδες, περισσότερες ηλικίες και περισσότερα παιδιά».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα