back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Νέες κινητοποιήσεις από σήμερα ξεκινά η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Αντιδρά σε διάταξη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, η οποία δίνει τη δυνατότητα σύναψης συμβάσεων με ιδιώτες για τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου των δήμων.

Έκκληση στους πολίτες από το Δήμο Αθηναίων να μην βγάζουν τα απορρίμματα στο δρόμο.

«Καθόλη τη διάρκεια των κινητοποιήσεων θα πραγματοποιείται αποκομιδή των απορριμμάτων σε ειδικούς χώρους, όπως σχολεία, νοσοκομεία και εκκλησίες», τόνισε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Βασίλης Γκιτάκος.

Ήδη, τόνισε, γίνεται αποκομιδή με λιγότερα ωστόσο δρομολόγια όσο είναι σε εξέλιξη οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στους δήμους.

Αυξήσεις για 260.000 επικουρικές συντάξεις σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού εργασίας Γιάννη βρούτση στον ΣΚΑΙ.

Όπως είπε με τον νέο ασφα.λιστικό νόμο οι συγκεκριμένες επικουρικές συντάξεις θα επανέλθουν στα επίπεδα προ του Νόμου Κατρούγκαλου ενώ τα ποσά θα δοθούν μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού από τις αρχές του 2020 με αναδρομική ισχύ.

Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στα Σκόπια θα διεξαχθούν στις 12 Απριλίου 2020, ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, στην οποία συμμετείχαν οι ηγέτες επτά πολιτικών κομμάτων.

Έντονη κριτική στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ασκεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από το «πάγωμα» της ενταξιακής πορείας της Βόρειας Μακεδονίας στην πρόσφατη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Η Ελλάδα ξαναγυρνάει, δυστυχώς, σε ρόλο κομπάρσου στη περιοχή των Βαλκανίων. Η μικρή Ελλάδα που παρακολουθεί και ακολουθεί πρωτοβουλίες τρίτων», αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook.

Η Ρωσία ελπίζει πως ο συντονισμός της με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Τουρκία στη Συρία θα βοηθήσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Την έγκριση της νέας συμφωνίας του Brexit από τους Βρετανούς βουλευτές θα ζητήσει σε μια δεύτερη απόπειρα σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Ωστόσο, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η συνεδρίαση να αναβληθεί καθώς βουλευτές της αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου θα επικαλεστεί τον κανονισμό που απαγορεύει την υποβολή της ίδιας ακριβώς κυβερνητικής πρότασης στο σώμα για δεύτερη φορά.

«Σωστά αντέδρασε όπως αντέδρασε ο κόσμος, αυτό που έγινε ήταν τελείως ανοίκειο», σχολίασε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για τον έλεγχο που έγινε σε ανήλικους κατά την προβολή της ταινίας Τζόκερ σε δύο κινηματογράφους της Αθήνας.

«Λειτούργησαν αυθαιρέτως, δεν έχει γίνει ποτέ τέτοιο πράγμα, δεν μπορώ να καταλάβω τι τις οδήγησε σε αυτή την πράξη», συμπλήρωσε η υπουργός Πολιτισμού για τις υπάλληλους της Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού, που ενημέρωσαν την Αστυνομία.

Εθελοντική αιμοδοσία, έως τις 8 το βράδυ διοργανώνει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό, στο Σύνταγμα, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.

Σύμβουλοι του “Ath Checkpoint” βρίσκονται στη στέγη του συνΑθηνά, απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά, Αθηνάς 55, κάθε Δευτέρα 12 με τρεις για να παρέχουν τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να εξεταστούν γρήγορα, ανώνυμα, δωρεάν και χωρίς ραντεβού για HIV και ηπατίτιδες Β και C.

Η εξέταση γίνεται με τη μέθοδο «rapid test» η οποία δίνει αποτέλεσμα μέσα σε ένα μόλις λεπτό, με μία σταγόνα αίμα από το δάχτυλο. Το ποσοστό εγκυρότητας κυμαίνεται από 99,6 έως 100%.

Από σήμερα, έως την ερχόμενη Παρασκευή το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού από τα Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων. Μεταξύ άλλων δωρεάν κλινική εξέταση και ψηλάφιση μαστών. Αναλυτικότερες οδηγίες στο 3w. neo.athina984.gr.

Στις φλόγες έχει τυλιχθεί από νωρίς το πρωΐ το ιστορικό κτιριακό συγκρότημα της Καβαλερίτσα Ρεάλε, στο κέντρο του Τορίνου, το οποίο αποτελεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να αποφευχθεί επέκτασή της φωτιάς στις παρακείμενες εγκαταστάσεις της κρατικής ραδιοτηλεόρασης RAI. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες και δεν έχουν διαπιστωθεί τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Ο Ιταλός πολυοργανίστας Alessandro Cortini ανοίγει την αυλαία των φετινών St Paul’s Sessions στο Ζάππειο Μέγαρο, με ένα σπάνιο οπτικοακουστικό show με τιτλο Volume Massimo.

Το σόου συνδυάζει την αγάπη του για τη μελωδία με την αυστηρότητα της πειραματικής πρακτικής, αποφέροντας ένα ατμοσφαιρικό υβρίδιο ψηφιακών και αναλογικών ήχων. Ώρα έναρξης 9, γενική είσοδος 20ευρώ.

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσει στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και τοπικά το μεσημέρι και απόγευμα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 14 έως 27 βαθμούς. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα