back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φ. Γεννηματά: Η ψήφος που πονάει τον κ. Τσίπρα, είναι αυτή στο ΚΙΝΑΛ

Διαβάστε επίσης

Στην αντεπίθεση περνά το Κίνημα Αλλαγής με αφορμή τη θεωρία περί χαμένης ψήφου του Κυριάκου Μητσοτάκη, λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου.

Οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι όποιος αναπαράγει το δίπολο δίνει ανάσα ζωής στον Αλέξη Τσίπρα. Υποστηρίζουν δηλαδή ότι αυτό το ξέρει ο κ. Μητσοτάκης και το κάνει συνειδητά, γιατί και οι δύο βολεύονται παριστάνοντας του δήθεν μονομάχους.

Είναι ενδεικτική άλλωστε και η σημερινή δήλωση της Φώφης Γεννηματά στο πλαίσιο ραδιοφωνικής της συνέντευξης στον ΘΕΜΑ FM, η οποία κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί λίγες μέρες πριν από τις εκλογές παίζει το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματικά είναι αυτό που λέμε «τo ‘να χέρι νίβει το άλλο», δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, και πρόσθεσε:

«Δηλαδή δεν προσπαθούν απλά να κάνουν το δίπολο, στην ουσία το στηρίζουν με την πολιτική τους και ο ένας και ο άλλος και αυτή είναι η καταστροφή της χώρας. Η κ. Γεννηματά κάλεσε εκ νέου τους προοδευτικούς πολίτες να γυρίσουν πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι η ψήφος που πονάει τον κ. Τσίπρα, είναι η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής. Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, η οριστική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ-τόνισε η κ. Γεννηματά- περνάει μέσα από την ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής. Αποστροφή που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη καθώς το βράδυ των εκλογών-βάσει και αυτού του δεδομένου- ενδιαφέρον θα παρουσιάσει όχι μόνο το ποσοστό που θα λάβει το Κίνημα Αλλαγής αλλά και το εύρος της διαφοράς που θα το χωρίζει από το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγοντας αναπόφευκτα εκ νέου τη μεγάλη συζήτηση για το ποιος θα επικρατήσει στο χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς καθοδόν προς τις εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές διεξαχθούν.
Τύποις από το επιτελείο του Κινήματος Αλλαγής δεν έχει τεθεί εκλογικός πήχης για το βράδυ των εκλογών. Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά από το επικοινωνιακό επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη, “όσο το δυνατό ψηλότερα, όσο το δυνατό περισσότεροι ευρωβουλευτές» .

Ωστόσο αυτό που προκύπτει από τις δηλώσεις στελεχών είναι ότι η ανάδειξη του Κινήματος Αλλαγής στην 3η θέση, φαντάζει κομβικής σημασίας σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, πέραν των άλλων γιατί -όπως υπογραμμίζεται- είναι ζήτημα δημοκρατίας και ουσίας, να εκτοπίσει τη ΧΑ.

Ένας δεύτερος λόγος είναι η προβολή δυνητικά ενός τέτοιου αποτελέσματος ενόψει εθνικών εκλογών, κάτι που παραπέμπει στην 3η διερευνητική εντολή. Δεν είναι τυχαίο ότι η Φώφη Γεννηματά επανέλαβε στη ραδιοφωνική της συνέντευξη «ζητάμε καθαρή διερευνητική εντολή για να μας δοθεί η δυνατότητα με βάση το Σχέδιο Ελλάδα, να υπάρξει μια προγραμματική Συμφωνία για πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση. Για να διαμορφωθούν συνθήκες εθνικής συνεννόησης και μια Κυβέρνηση με τη μεγαλύτερη δυνατή κοινοβουλευτική στήριξη και πλειοψηφία, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τη μεγάλη πολιτική ανατροπή στις εθνικές εκλογές: να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς».

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα