back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη πολιτική προτεραιότητα για τη ΝΔ η ασφάλεια

Διαβάστε επίσης

Στόχος της ΝΔ είναι το βράδυ της 26ης Μαΐου “να είναι ξεκάθαρο σε όλους τους Έλληνες πολίτες ότι το πρώτο βήμα για την πολιτική αλλαγή έχει γίνει”, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του Σκάι.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι “η ανάγκη για πολιτική αλλαγή πρέπει να εκφραστεί πολιτικά με στήριξη στη ΝΔ” και τόνισε χαρακτηριστικά ότι ” η ισχυρή ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί μία μεγάλη πολιτική αλλαγή”.

Έκανε νέο άνοιγμα σε πολίτες που έχουν ψηφίσει κόμματα της κεντροαριστεράς, ενώ απευθύνθηκε και σε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους κάλεσε σε “μία μεγάλη συμπόρευση” λέγοντας ότι “δεν συμφωνούμε σε όλα, συμφωνούμε όμως στα βασικά”.

Απαντώντας στην επιχειρηματολογία του κυβερνώντος κόμματος σε σχέση με την “13η σύνταξη”, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι δεν πρόκειται για 13η σύνταξη αλλά για προεκλογικό επίδομα, ενώ σε σχέση με το τι θα κάνει ως κυβέρνηση η ΝΔ, ανέφερε ότι το κόμμα του θέλει μόνιμο μηχανισμό στήριξης των πιο αδύναμων που θα προκύψει μέσα από την επίτευξη ανάπτυξης 4%

Επανέλαβε εξάλλου την δέσμευση για μείωση ΕΝΦΙΑ για όλους κατά 30% σε δύο χρόνια, ξεκινώντας από το 2020.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στους σχεδιασμούς του για το κέντρο της Αθήνας, χαρακτηρίζοντας ως εμβληματικό έργο εθνικής εμβέλειας την υλοποίηση μίας μεγάλης επέκτασης του Αρχαιολογικού Μουσείου, στον πλαίσιο της οποίας θα περιλαμβάνεται και ο χώρος του Πολυτεχνείου και θα συνδυαστεί με την οικονομική αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των Εξαρχείων.

Όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόκειται για ένα προσωπικό του στοίχημα για το κέντρο της Αθήνας και για ένα μακροπρόθεσμο έργο που θα συζητήσει και με τη νέα δημοτική αρχή.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε εξάλλου την “απόλυτη πολιτική προτεραιότητα” που αποδίδει η ΝΔ στην ασφάλεια, χαρακτηρίζοντας “ειδικό πρόβλημα” τον Ρουβίκωνα που ” έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με ευθύνη της κυβέρνησης”.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα