back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Λούλα» ντα Σίλβα: Το ευρωπαϊκό σχέδιο συνιστά «κληρονομιά της ανθρωπότητας»

Διαβάστε επίσης

Για τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας Λουΐζ Ινάσιου «Λούλα» ντα Σίλβα, το ευρωπαϊκό σχέδιο είναι «κληρονομιά της ανθρωπότητας» και εναπόκειται στα χέρια μας η προάσπισή του «από την μισαλλοδοξία της ακροδεξιάς».

Αυτό τονίζεται σε επιστολή του πρώην ηγέτη του Κόμματος των Εργατών, που απευθύνει στο εκλογικό σώμα της Ιταλίας και στην οποία εκφράζει την υποστήριξή του στον υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος για την Ευρωβουλή Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

«Η οικοδόμηση της ΕΕ με μια Ευρώπη εν ειρήνη, που προωθεί την ευημερία, την ανάπτυξη, την κοινωνική ένταξη, έπειτα από αιώνες πολέμων, αποτελεί μία έμπνευση όχι μόνον για τους Ευρωπαίους: αποτελεί κληρονομιά της ανθρωπότητας», γράφει στην επιστολή του ο Λούλα.

«Το γεγονός ότι διαφορετικοί λαοί μπορούν να συμβιώνουν και να συνεργάζονται συνιστά ένα πραγματικό δίδαγμα. Για τούτο κι εγώ προσωπικά τάσσομαι υπέρ της επιτυχίας του ευρωπαϊκού σχεδίου για τις επόμενες εκλογές, με τους δημοκράτες να υψώνουν φραγμό στη μισαλλοδοξία της ακροδεξιάς», τονίζει ο ίδιος.

«Ευελπιστώ πως στις εκλογές αυτής της εβδομάδας, ο φίλος μου Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι θα εκλεγεί ξανά ευρωβουλευτής», υπογραμμίζει ο Λούλα, εκφράζοντας την υποστήριξή του στον έως σήμερα πρόεδρο της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής. «Ο Γκουαλτιέρι», γράφει ο Λούλα, «υποστήριξε τις κοινωνικές, δημοκρατικές και περιβαλλοντικές μάχες στην Ευρώπη, αλλά και στη Βραζιλία, όπου ζουν χιλιάδες Ιταλοί».

«Μία Ευρώπη δημοκρατική και σύγχρονη, με περισσότερες θέσεις εργασίας, ανάπτυξη και ενσωμάτωση, είναι πολύ σημαντική για την οικοδόμηση ενός κόσμου με λιγότερη φτώχεια και λιγότερους πολέμους, με περισσότερη αλληλεγγύη, περισσότερη ελπίδα και λιγότερο μίσος», καταλήγει στην επιστολή του ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας.
newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα