back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στην μισή μονάδα η διαφορά Λε Πεν – Μακρόν

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές της εταιρίας Ipsos/Sopra Steria που δημοσιεύεται σήμερα στον γαλλικό τύπο, η λίστα του Εθνικού Συναγερμού συγκεντρώνει 24% της πρόθεσης ψήφου και η λίστα της Δημοκρατίας Μπροστά 23,5%.

Η διαφορά των δύο πρωταγωνιστών των ευρωεκλογών στην Γαλλία παραμένει στα όρια του στατιστικού λάθους, ωστόσο, όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση και το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν και αυτό του Εμανουέλ Μακρόν αύξησαν τα ποσοστά τους κατά δύο μονάδες τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

6 κόμματα άνω του 5%

Στην τρίτη θέση της πρόθεσης ψήφου παραμένουν οι Ρεπουμπλικανοί με 13%, ενώ ακολουθούν η Πράσινοι (Ευρώπη – Οικολογία) με 9%. Λίγο πιο χαμηλά, στο 7,5% βρίσκεται το κόμμα του Μελανσόν Ανυπότακτη Γαλλία και σταθερά στο 5,5% βρίσκεται το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Αναμένεται μεγάλη συμμετοχή

Το 40% με 44% των Γάλλων υποστηρίζει ότι θα πάει να ψηφίσει την Κυριακή στις ευρωεκλογές, όταν στις αρχές Μαΐου το ποσοστό αυτό κινούνταν ανάμεσα στο 38% και το 42%. Παράλληλα, όσοι συμμετείχαν στην έρευνα εμφανίζονται αρκετά σίγουροι για την ψήφο τους με το 65% να δηλώνει ότι έχει κάνει την τελική του επιλογή, όταν πριν δύο εβδομάδες μόνο το 55% δήλωνε το ίδιο.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα