back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αλ.Τσίπρας: “Αν τα μέτρα δεν λάβουν ψήφο εμπιστοσύνης, όλα είναι ανοικτά”

Διαβάστε επίσης

Παράθυρο για επίσπευση των εθνικών εκλογών ερμηνεύεται η αποστροφή του πρωθυπουργού, στη συνέντευξή του σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ, ότι εφόσον τα εξαγγελθέντα μέτρα δεν λάβουν ψήφο εμπιστοσύνης στις ευρωεκλογές τότε όλα είναι ανοιχτά.

«Η οικονομία μπαίνει σε ενάρετο κύκλο και όποιος δημοσιονομικός χώρος δημιουργηθεί θα μοιραστεί με δικαιοσύνη για να επουλώσει τις πληγές», τόνισε ο πρωθυπουργός. Αναφερόμενος στα θετικά μέτρα είπε ότι υπήρχε σχέδιο έτοιμο εδώ και καιρό αλλά τώρα τα στοιχεία έδειξαν ότι υπάρχει χώρος για να νιώσουν την ανάκαμψη της οικονομίας και οι πιο απλοί άνθρωποι.

Χαρακτήρισε την περικοπή του ΕΚΑΣ μια από τις πιο μεγάλες πληγές στην ελληνική οικονομία και στόχος είναι να καλυφθεί αυτή η απώλεια μέσα από την εθνική σύνταξη. Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι εξαγγέλλει πράγματα που είτε έχουν νομοθετηθεί είτε έχουν ήδη εξαγγελθεί, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και θύμισε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ πριν εξαγγελθεί η 13η σύνταξη τη χαρακτήρισε λαϊκισμό και πράγμα ανέφικτο.

Ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά και την ένταση στο Αιγαίο ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «ο κίνδυνος με την Τουρκία είναι διαρκής. Λογικό είναι να βρισκόμαστε διαρκώς σε εγρήγορση, αλλά να μην ανησυχούμε υπερβολικά. Έχουμε καταφέρει να έχουμε δημιουργήσει ένα πλέγμα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι «στο τέλος της ημέρας θα αναγκαστεί ο κ. Ερντογάν να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Στις 7.30, το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Newsroom Αθήνα 9.84 – Γ.Κατσίγιαννης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα