back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φ. Γεννηματά: Fake news το δήθεν ντέρμπυ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Διαβάστε επίσης

Στο διπλό μήνυμα της κάλπης σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και σε οτι αφορά το εγχώριο πολιτικό σκηνικό αναφέρεται σε συνέντευξη της στα ΝΕΑ η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Όπως σημείωσε η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα αλλαγής στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Όπως υπογραμμίζει, δίνει δύναμη στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές για μια Ευρώπη με προοδευτική ατζέντα, δίκαιη, δημοκρατική, μακριά από τις συντηρητικές πολιτικές της ακραίας λιτότητας. Βάζει φρένο στο φασισμό, το ρατσισμό, τους εθνικισμούς, τον τυχοδιωκτικό λαϊκισμό που απειλούν την Ευρώπη.

Σε οτι αφορά τη χώρα μας , η κ. Γεννηματά δηλώνει οτι η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι μήνυμα προοδευτικής αλλαγής και για την Ελλάδα. Βάζει τέλος στα διχαστικά αδιέξοδα και εκβιαστικά διλήμματα, που αναπαράγουν οι κοκορομαχίες παλιάς και νέας δεξιάς των κ.κ. Τσίπρα-Μητσοτάκη. Σηματοδοτεί την εκκίνηση μιας δυναμικής πορείας για οριστική έξοδο από την κρίση με ολοκληρωμένο σχέδιο για ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη.

Στο πλαίσιο αυτό η κ. Γεννηματά καλεί τους πολίτες να μην πάνε στην κάλπη παγιδευμένοι. Να υπερβούν τα ψεύτικα διλήμματα, να μην εγκλωβιστούν σε fakenews. Fakenews -όπως λέει- που είναι σε πλήρη συμπαιγνία ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ και των χορηγών τους , όπως έκαναν και στις δυο τελευταίες εκλογές. Μιλάνε για δήθεν ντέρμπυ για να υφαρπάξουν τις τελευταίες μέρες προοδευτικούς ψηφοφόρους. Το κόλπο πάλιωσε όμως και δεν πιάνει πια και οι πολίτες ανταποκρίνονται στο προοδευτικό προσκλητήριο του Κινήματος Αλλαγής, σημειώνει χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά.

Πυρά κατά Τσίπρα -Μητσοτάκη

Απαντώντας στο ερώτημα για την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ηγεμονεύσει στον χώρο της Κεντροαριστεράς αλλά και τις προσπάθειες Τσίπρα να αντιγράψει τον Α. Παπανδρέου, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, υπογραμμίζει: Μόνο οι ατάλαντοι μιμούνται όπως εύστοχα είχε πει ο Μάνος Χατζιδάκις. Μακάρι ο κ. Τσίπρας, αντί να προσποιείται, να είχε πραγματικά διδαχθεί από τις παρακαταθήκες Ανδρέα Παπανδρέου και την προσφορά του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορείς ούτε καν να υποδυθείς το νέο ΠΑΣΟΚ με την εξαγορά μεμονωμένων στελεχών χωρίς πια καμία επιρροή στην κοινωνία, με αντάλλαγμα υπουργικές καρέκλες. Ο λαός ξέρει να διακρίνει το αυθεντικό από κάθε είδους κακέκτυπο.

Η κ. Γεννηματά επισημαίνει οτι η καρδιά των προοδευτικών πολιτών χτυπά στο Κίνημα Αλλαγής, όλο και πιο δυνατά, αναφέροντας μάλιστα οτι ξύπνησε ο “κοιμώμενος γίγαντας της Κεντροαριστεράς” για την πολιτική ανατροπή που έχει ανάγκη ο τόπος.
Αναφερόμενη στη ΝΔ, η κ. Γεννηματά αφού επαναλαμβάνει τη σταθερή θέση οτι το ΚΙΝΑΛ έχει χαράξει αυτόνομη πορεία , υπογραμμίζει οτι η είναι διαχρονικά και σταθερά πολιτικός μας αντίπαλος. Ο κ. Μητσοτάκης την δουλειά του κάνει. Τη μια χαρακτηρίζει χαμένη την ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής και την άλλη δήθεν μας καλεί σε συνεργασία. Η Φώφη Γεννηματά καλεί εκ νέου τους πολίτες να ενισχύσουν το ΚΙΝΑΛ έτσι ώστε να λάβει δύναμη καθαρής διερευνητικής με βάση το Σχέδιο Ελλάδα προκειμένου σε περιβάλλον εθνικής συνεννόησης να σχηματισθεί κυβέρνηση ευρύτερης στήριξης για την ανασυγκρότηση της χώρας σε προοδευτική κατεύθυνση.

Κίνημα Αλλαγής- ισχυρή αυτοδιοικητική παρουσία.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις αυτοδιοκητικές εκλογές και αν τελικά θα βαφτεί ο χάρτης ροζ ή πράσινος καθώς ορισμένοι εκ των πιο δυνατών υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ στην περιφέρεια, στηρίζονται και από τον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Γεννηματά επισημαίνει: Απλά είναι τα πράγματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβει την στελεχιακή του γύμνια πίσω από στελέχη μας. Ο κ.Τσίπρας απλά δεν είχε τα κότσια, ούτε τις δυνάμεις να κατεβάσει δικούς τους υποψήφιους. Οι δεσμοί μας με την Αυτοδιοίκηση είναι ανεξίτηλοι και αυτό θα αποτυπωθεί στο χάρτη. Όχι με κομματικά χρώματα αλλά με την ισχυρή παρουσία πετυχημένων αυτοδιοικητικών προσώπων και σχημάτων.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα