back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Γεννηματά απο Θεσ/νικη: Ούτε μια ψήφο σε Τσίπρα-Μητσοτάκη – Θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών

Διαβάστε επίσης

Με την πεποίθηση οτι το Κίνημα Αλλαγής θα είναι η έκπληξη των εκλογών άνοιξε την ομιλία της στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης η Φώφη Γεννηματά εξαπολύοντας παράλληλα πυρά σε Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη. “Δεν χαρίζουμε ούτε μία ψήφο στον Τσίπρα και στον Μητσοτάκη”, δήλωσε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους πολίτες να ενισχύσουν με την ψήφο τους το ΚΙΝΑΛ καθώς , όπως είπε, η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ είναι χαμένη ψήφος.

Είναι ψήφος στην πόλωση, στο διχασμό, στο αδιέξοδο. Απευθυνόμενη στην κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά ανέφερε οτι τους έχει πιάσει πανικός στο Μαξίμου και επανέλαβε οτι δεν υπάρχει δίλημμα εκλογών. Οι πολίτες σηκώνουν το γάντι, πρόσθεσε η κ. Γεννηματά και κάλεσε τον πρωθυπουργό να προκηρύξει απόψε, εκλογές. Σας περιμένουμε.Η ψήφος στο κίνημα αλλαγής είναι αυτή που σας πονάει περισσότερο, υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.

Ευρωεκλογές
Υπερασπιζόμαστε το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης, το κοινό μας σπίτι, δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σχετικά με το διακύβευμα των ευρωεκλογών επαναλαμβάνοντας οτι δεν είναι ούτε δημοσκόπηση, ούτε δημοψήφισμα. Μια Ευρώπη -όπως είπε -που απειλείται από το φασισμό, τον λαϊκισμό , τους εθνικισμούς, τη βία. Κλείνουμε το δρόμο στους φασίστες και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.Μπλόκο στην Χρυσή Αυγή, τόνισε η κ. Γεννηματά. Υπογράμμισε εκ νέου οτι όποιος ψηφίζει Μητσοτάκη λέει ναι στον Βέμπερ, στη διαρκή λιτότητα που τρέφει την ακροδεξιά και τον εθνικισμό. Όποιος ψηφίζει Τσίπρα παραδίδει το μέλλον της Ευρώπης, στη χαοτική ευρωπαϊκή αριστερά που στάθηκε σκληρά απέναντι στην Ελλάδα όλα τα χρόνια της κρίσης. Σε αυτή την Αριστερά ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ – κι ας μεταμφιέζεται κατά καιρούς. Κι ας προσπαθεί να μιμηθεί ως και τη φωνή του Ανδρέα Παπανδρέου.Έχει μπερδέψει την πολιτική με την επιθεώρηση, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Γεννηματά επεσήμανε εκ νέου οτι ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής, δίνει την δυνατότητα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές με τον Φρανς Τίμμερμανς μπροστά, έναν φίλο της Ελλάδας να χτίσουμε την Ευρώπη που θέλουμε.

Γυρίστε τους την πλάτη
Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ οτι είναι οι δύο όψεις της συντήρησης. Η Νέα και η παλιά δεξιά
Ο κ.Τσίπρας λέει ότι νοιάζεται για τους πολλούς.Στην πράξη τα παίρνει από τους πολλούς. Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι νοιάζεται για όλους. Τι εννοεί; Ψίχουλα για τους πολλούς, κέρδη για τους λίγους.. Ο κ. Τσίπρας στρώνει το δρόμο για να περάσει ο κ. Μητσοτάκης. Κάλεσε για άλλη μια φορά τους πολίτες να πουν όχι στους δύο δήθεν μονομάχους που καλλιεργούν -όπως ανέφερε-την πόλωση για να κρύψουν τα αδιέξοδα της πολιτικής τους, καταλογίζοντας οτι με ευθύνη τους καθυστέρησε και ακρίβυνε η προσπάθεια εξόδου από την κρίση.
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έβαλε την υπογραφή του για τον αργό θάνατο της ελληνικής οικονομίας.Αφού τους πήρε δέκα, επιστρέφει ένα. Και τώρα τους εκβιάζει και από πάνω. Στην απόγνωσή του τάζει πενηντάρικα για το 2020, πρόσθεσε η κ. Γεννηματά. Παράλληλα, υπενθύμισε τις δυο βασικές δεσμεύσεις του ΚΙΝΑΛ σε οτι αφορά την οικονομία. 1ον) την αλλαγή του στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα.Από 3,5% στο 2%.Έτσι -σύμφωνα με την κ. Γεννηματά -απελευθερώνονται πόροι για την ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική. 2ον) την κατάργηση του υπερταμείου και τη δημιουργία Ταμείου Αξιοποίησης και όχι εκποίησης του Εθνικού πλούτου.

Εθνικά θέματα
Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα οτι πρόθυμα δέχθηκε να παραδώσει την Μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, να αναγνωρίσει δήθεν Μακεδονικό Έθνος; Κατ’ επιταγή των ξένων, διχάζοντας τον ελληνικό λαό. Όχι άλλα παιχνίδια και μεθοδεύσεις στα Εθνικά Θέματα ιδιαίτερα τώρα που η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετικότητα, πρόσθεσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ξεκαθαρίζοντας οτι δεν υπάρχουν πέραν της οριοθέτησης της υφαλοκριπίδας για μας άλλες διαφορές με την Τουρκία. Η Ελλάδα είναι αδιαπραγμάτευτη.
Ένας είναι ο δρόμος για να το διασφαλίσουμε , Εθνική συνεννόηση, εθνική γραμμή και εθνική ομοψυχία .Κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσε σε καμιά δέσμευση για τα Εθνικά ζητήματα στο τέλος της θητείας της.
Η χώρα μπορεί να γυρίσει σελίδα, για αυτό -όπως επιεσήμανε- χρειάζεται πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα