back to top
18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Στ. Θεοδωράκης: Ο μεγάλος εχθρός της κοινωνίας είναι το κρατικό κομματικό κατεστημένο

Διαβάστε επίσης

“Εύχομαι τη Δευτέρα να υπάρχει μία μεγάλη δύναμη στο Ευρωκοινοβούλιο, από όλους όσοι πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή Αναγέννηση και το Ποτάμι να συμμετέχει σε αυτή με δύο ευρωβουλευτές για να αλλάξουμε την Ευρώπη”, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN TV.

Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε οτι το Ποτάμι παρουσίασε ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή ατζέντα με 27 συγκεκριμένες προτάσεις και κατηγόρησε τα υπόλοιπα κόμματα ότι δεν τόλμησαν να κάνουν ουσιαστική κουβέντα για την Ευρώπη, όπως “είναι το χρέος των σύγχρονων ευρωπαϊκών κομμάτων και όχι να πετούν πέτρες το ένα στο άλλο”.
Τόνισε επίσης πως το Ποτάμι δεν έχει ανάγκη να προσδιοριστεί σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και επανέλαβε το σύνθημα του Ποταμιού: “Μαύρισε τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να μαυρίσεις την ψυχή σου ψηφίζοντας υπουργούς του παρελθόντος, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ”.

Κατάργηση του κομματικού κατεστημένου
Σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του κ. Τσίπρα ότι κινδυνεύουν οι παροχές αν δεν ψηφιστεί το κυβερνών κόμμα, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι ο κ. Τσίπρας κάνει κάτι παλιομοδίτικο προσπαθώντας να συνδέσει την ψήφο με το πορτοφόλι. Χαρακτήρισε δε όσα λέει ο κ. Τσίπρας ένα “μικρό ψέμα” καθώς τα λεφτά είναι πια προσδιορισμένα αφού τα ταμεία μας ελέγχονται και από τους Ευρωπαίους. Τόνισε όμως ότι αυτό που είναι αναγκαίο να αλλάξει για να μειωθούν οι φόροι και οι εισφορές, είναι να μειωθεί το κομματικό κράτος και επανέλαβε την πάγια θέση του Ποταμιού για αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από το ΑΣΕΠ και την απομάκρυνση όσων αποτυγχάνουν σε δύο διαδοχικές αξιολογήσεις.
Η πρώτη προτεραιότητα της χώρας είναι η κατάργηση του κομματικού κράτους. Όσο αντιδημοφιλές και εάν είναι θα συνεχίσω να το λέω ότι ο μεγάλος εχθρός της κοινωνίας είναι το κρατικό κομματικό κατεστημένο.”ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Δημοσκοπήσεις
Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα “ψιλα” γράμματα των δημοσκοπήσεων θα επαληθευτούν υπέρ του Ποταμιού, καθώς τις τελευταίες ώρες πάντα οι αναποφάσιστοι πηγαίνουν πιο κοντά σε εκείνους που έχουν συγκεκριμένες προτάσεις. “Στη δεξαμενή των αναποφάσιστων υπάρχει πολύ Ποτάμι και αυτό θα φανεί στην κάλπη”, συμπλήρωσε. Κάλεσε, επίσης, τους 17ρηδες και όσους ψηφίζουν για πρώτη φορά “να έχουν τη δύναμη να πάνε στην κάλπη γιατί η Ευρώπη που χτίζουμε είναι για εκείνους”.
Τέλος, ερωτηθείς εάν το Ποτάμι θα συμμετέχει στην “προοδευτική συμμαχία” του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως “το Ποτάμι συμμετέχει συνεχώς σε προοδευτικές αλλαγές, αλλά δεν εντάσσεται ούτε στο μέτωπο του κ. Τσίπρα, ούτε στο μέτωπο του κ. Μητσοτάκη”.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα