back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αυτό δείχνουν τα Exit Polls για τις Ευρωεκλογές στην Κύπρο

Διαβάστε επίσης

Με το κλείσιμο των καλπών στις έξι το απόγευμα, τα κυπριακά τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων εξόδου που διενήργησαν.

Τον ΔΗΣΥ δίνουν τα exit poll των τηλεοπτικών καναλιών ως το πρώτο κόμμα των ευρωεκλογών 2019. Σύμφωνα με τα exit poll την μάχη για την έκτη έδρα φαίνεται ότι κερδίζει η ΕΔΕΚ και εκτός ευρωβουλής μένει το ΕΛΑΜ.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 18.00 και άρχισε η καταμέτρηση των ψήφων στα οικεία εκλογικά κέντρα. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τα μεσάνυχτα και θα γίνει η ανακήρυξη των έξι αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανακοίνωσε ο Γενικός Έφορος Εκλογών Κύπρος Κυπριανού. Ο Γενικός Έφορος Εκλογών θα ανακοινώσει ποσοστό συμμετοχής εντός των επομένων λεπτών.

Ταυτόχρονα ο κ. Κυπριανού εξέφρασε ικανοποίηση για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και την υπευθυνότητα που επέδειξε στη συντριπτική του πλειοψηφία το εκλογικό σώμα.

Από δύο ευρωβουλευτές εκλέγουν ο Δημοκρατικός Συναγερμός και το ΑΚΕΛ σύμφωνα με τα Exit Poll των τηλεοπτικών σταθμών. Σύμφωνα με τα exit poll ένα ευρωβουλευτή εκλέγει το ΔΗΚΟ και έναν η ΕΔΕΚ η οποία κερδίζει στο νήμα το ΕΛΑΜ που μένει εκτός.

Σύμφωνα με τα exit poll πρώτοι σε ψήφους στον Δημοκρατικό Συναγερμό είναι οι Λευτέρης Χριστοφόρου και Λουκάς Φουρλάς. Στο ΑΚΕΛ πρώτος σε ψήφους αναδεικνύεται ο Νιαζί Κιζιλγιουρέκ ενώ την θέση του Νεοκλή Συλικιώτη φαίνεται ότι καταλαμβάνει ο Γιώργος Γεωργίου. Πρώτος σε ψήφους στο ΔΗΚΟ αναδεικνύεται ο Κώστας Μαυρίδης ενώ μάχη ψήφο με ψήφο δίνουν από πλευράς ΕΔΕΚ η Δημήτρης Παπαδάκης και Χρήστος Ιακώβου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα