back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γαρίδες με παπαρδέλες

Διαβάστε επίσης

Κάθε Παρασκευή όταν βρίσκομαι στην Αθήνα πηγαίνω στην λαϊκή για τα μαναβικά μου, σ’ ένα πάγκο καθώς χάζευα είδα προϊόντα από την Ανδρίτσαινα, τραχανάδες, χυλοπίτες και άλλα, μεταξύ αυτών είδα και τις παπαρδέλες, είχα πολύ καιρό να τις δω, χρόνια θα έλεγα από τότε που τις έφτιαχνε η γιαγιά μου, η καταγωγή μου είναι από την Αρκαδία.

Έτσι λοιπόν αγόρασα ένα πακέτο και είπα να τις φτιάξω με γαρίδες, να σας πω πως τις έφτιαξα…

Χρειάστηκα, ένα πακέτο παπαρδέλες, εσείς μπορείτε να βάλετε ότι ζυμαρικό θέλετε, ένα πακέτο γαρίδες καθαρισμένες, μεσαίου μεγέθους, χυμό ντομάτας, μισό ποτήρι του νερού ρακή, σκόνη μάραθου, αλατοπίπερο, λίγο καυτερό πιπέρι, δαφνόφυλλα, ένα κύβο λαχανικών και λάδι.

Βράζουμε πρώτα για λίγο τις γαρίδες, για να πάρουμε το ζουμί, που αφού το σουρώσουμε, κρατάμε ένα φλυτζάνι και το υπόλοιπο το βάζουμε στην κατσαρόλα με όλα τα άλλα υλικά και το αφήνουμε να βράσει ένα τέταρτο περίπου, τότε βάζουμε και τις γαρίδες και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί κάνα μισάωρο ακόμα.

Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα, διαλύουμε στο ζουμί που κρατήσαμε από τις γαρίδες δυο γεμάτες κουταλιές της σούπας νισεστέ, το ρίχνουμε στην σάλτσα μας και αφήνουμε δυο τρία λεπτά να πάρει δυο βράσεις για να δέσει κι είναι έτοιμη.

Βράζουμε μετά τις παπαρδέλες όπως όλα τα ζυμαρικά μας, τα σουρώνουμε, ρίχνουμε λίγη από την σάλτσα και ανακατεύουμε καλά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Σερβίρουμε τις παπαρδέλες στο πιάτο και ρίχνουμε από πάνω γαρίδες με την σάλτσα, μια πλούσια σαλάτα, ένα παγωμένο κρασί και απολαύστε το γεύμα η το δείπνο σας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα