back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα μπούμε στον πειρασμό της παροχολογίας

Διαβάστε επίσης

Την ικανοποίηση του για το εκλογικό αποτέλεσμα εξέφρασε την Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνεδρίασης των τομεαρχών της ΝΔ, όπου έγινε η πρώτη αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών και αποφασίσθηκαν οι βασικές κατευθύνσεις της στρατηγικής που θα ακολουθήσει η ΝΔ ενόψει του δεύτερου γύρου, αλλά και στις εθνικές εκλογές που θα προκηρυχθούν αμέσως μετά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι η ΝΔ δεν θα αλλάξει στρατηγική. «Θα παραμείνουμε υπεύθυνοι και ειλικρινείς απέναντι στους πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «η στρατηγική επιλογή της ανανέωσης, της μετριοπάθειας αλλά και της ειλικρίνειας απέναντι στους πολίτες απεδείχθη όχι μόνον ορθή, αλλά και αποτελεσματική».

Αναφερόμενος μάλιστα στην επιδοματική στρατηγική που καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως η ΝΔ δεν θα μπει «στον πειρασμό της παροχολογίας και δεν θα πλειοδοτήσει σε υποσχέσεις».

«Θα παραμείνουμε υπεύθυνοι και ειλικρινείς απέναντι στους πολίτες για όσα έχουμε υποσχεθεί και μπορούμε να υλοποιήσουμε διότι γι’ αυτό ακριβώς μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Και το αμέσως επόμενο διάστημα θα επιχειρήσουμε να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες για το σχέδιο μας, μιας φωτεινής Ελλάδας», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος θα μεταβεί αύριο στις Βρυξέλλες για την σύνοδο του ΕΛΚ, συνοδευόμενος και από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με τον οποίο συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ.

Μετά την επιστροφή του ο κ. Μητσοτάκης θα ξεκινήσει νέο κύκλο περιοδειών με πρώτο στόχο την ενίσχυση υποψηφίων που στηρίζει η ΝΔ στον επαναληπτικό γύρο των περιφερειακών εκλογών. Η αξιωματική αντιπολίτευση αποδίδει μάλιστα ιδιαίτερη σημασία στις περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, ενώ θέτει ως στόχο οι 12 από τις 13 περιφέρειες να κερδηθούν από υποψηφίους που στηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ιδιαίτερα σημαντικό θεωρείται από την Πειραιώς το γεγονός ότι, σύμφωνα με την ανάλυση των exit polls, η ΝΔ προηγείται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Το προβάδισμα μάλιστα στην ηλικιακή ομάδα 17-24 ετών αποδεικνύει- όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης- ότι «το κόμμα έχει μέλλον και δεν απευθύνεται μόνο στις μεγαλύτερες ηλικίες, όπως του καταλογίζουν οι αντίπαλοι του».

Χαρακτήρισε επίσης «πολύ ενθαρρυντικό» που η ΝΔ προηγείται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, νοικοκυρές.

Αναφερόμενος εξάλλου σε ερωτήσεις που δέχονται ήδη τα στελέχη της ΝΔ για την αυτοδυναμία, υπογράμμισε ότι δεν θέλει να βάζουν ποσοτικούς στόχους και υπενθύμισε την πάγια θέση ότι ακόμα και αν έχει αυτοδυναμία η ΝΔ, θα επιδιώξει τις ευρύτερες δυνατές κοινοβουλευτικές και πολιτικές συναινέσεις. Προανήγγειλε μάλιστα παρέμβασή του εντός της εβδομάδας με την οποία θα προσδιορίσει- όπως είπε- «το διακύβευμα των εθνικών εκλογών».

Τέλος, υπογράμμισε ότι «οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν όχι μόνο για τις βασικές δεσμεύσεις της ΝΔ, όπως η μείωση φόρων, η δημιουργία νέων και καλών δουλειών και η ασφάλεια για όλους», αλλά και «για ένα άλλο ήθος και ύφος διακυβέρνησης».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα